Az NB I/B Nyugati csoportjában a második helyen álló Marcali az első helyezett Celldömölk együtteséhez látogat. Ha a somogyiak diadalmaskodni tudnának a vasiak otthonában, akkor a tabella elejére kerülnének.

- Mit vár a mai mérkőzéstől, egy ponttal a "zsákban" elégedetten jönne haza?
Nagyon örültünk a LOMBARD FC elleni győzelmünknek - mondta Menczeles Iván, az Industrie Marcali FC vezetőedzője - hisz ezzel örömet szereztünk csodálatos szurkolóinknak, s tulajdonképpen önmagunknak is.

A mai mérkőzéstől semmi esetre sem félünk, bár tudjuk, hogy ellenfelünk erős, s bizonyára nem véletlen áll a tabella élén, otthon nagyon veszélyesek, s így biztosan igazi presztízstalálkozó lesz. Ismerjük őket, s olyan taktikát fogunk kidolgozni, amivel eredményesek lehetünk vendégként is, megpróbáljuk kulcsjátékosaikat semlegesíteni, s mivel széles, nagy pályán játszunk, a szélek teljes lezárását kell megoldanunk.

A mérkőzés háromesélyes, de remélem, hogy motiváltak leszünk, s ha minden taktikát betartva küzdünk, harcolunk, úgy ahogy szoktunk, s ha netán ismét lesz egy olyan játékos csapatunkban, aki akár egy villanással eldönti e rangadót, akkor nyerhetünk is.

Ez pedig azt jelentené, hogy újra az első helyre kerülnénk. Mindenképpen ponttal szeretnénk hazatérni, hisz itt a lehetőség arra, hogy valóban megerősítsük helyünket a tabellán. Ha netán győzni tudnánk, akkor valóban átértékelődhetnének céljaink a magasabb célok elérésére. Ennek ellenére most sincs győzelmi kényszer, de a mi játékosaink, olyan mentálisan profi gondolkodásúak, ha kimennek a pályára, mindegy hogy hol, vagy ki ellen, nyerni akarnak, s ez az akarat a mai mérkőzésen döntő lehet.

A várható kezdő csapat: Németh V. - Soós, Szabadi, Kovácsevics - Bozsó, Máté, Sallai, Németh N. (Duli) - Farkas, Piri (Torghelle), Búzás.
A kispadosok az alábbiakból kerülnek ki: Molnár, Latyák, Ábrahám, Nokta, Reinaldó, Kozarek, Maximics.

Ivusza

fel

A hobbija és a munkája is a sporthoz köti
A marcali Sporthíradó arca

Ha kerékpárral, vagy kismotorral száguldozik, vagy ha csak sétálgat mindenképpen feltűnést kelt Marcali utcáin. A középiskolai csoport rendje felbomlik, de a nyugdíjas bácsi is forgolódva botladozik. Kovács Évára oda kell figyelni.

- Már szinte minden munkám a sporthoz köt. A Marcali Városi TV-ben 3 éve kerültem a Sporthíradóhoz, nemrégiben pedig a Marcali IFC Kft. gazdasági ügyintézője lettem - kezdi a beszélgetést a feltűnő szépségű hölgy, az egyesület irodájában. - Igaz a labdarúgóknál már korábban is dolgoztam, mint műsorközlő.

- Munkája révén átfogó képet kap a város sportéletéről. Melyik sportág a kedvence?

- Már több éve a Kis-Nagy Dóra vezette aerobic csoport foglalkozásait látogatom. Ez nekem nagyon fontos, és a zene megkönnyíti számomra a fizikai terhelést. Szeretem a sebességet is a kerékpáron és a motoron egyaránt.

-A városban viszont a foci a legnépszerűbb sportág, ráadásul ön a klub alkalmazottja.

- Minden mérkőzésen izgulok a marcali sikerekért, de nem valószínű, hogy szakértője leszek a sportágnak. Az eredményességnek köszönhetően érthetően kitűnő a légkör, és így természetesen és is jól érzem magam a csapatnál.

- Marcali születésű, de közismertségét aligha ennek köszönheti.

- Valóban nem, néha idegenek is ismerősként szólítanak meg, úgy beszélgetnek velem, mintha régóta ismernének. Ez nagy elismerést jelent, amit valószínűleg a televíziós munkának köszönhetek.

- Eddigi szavai elégedettségről árulkodnak.

- Szeretném még jobban végezni a feladataimat a sportegyesületnél és a TV-ben is. Az mindenképpen könnyebbséget jelent, hogy szeretem, amit csinálok, inkább hobbi ez számomra, mint munka. Nem beszélek idegen nyelveket és ezen szeretnék hamar változtatni, jelenleg németül tanulok.

- Egy ilyen szép hölgynek biztosan rengeteg hódolója akad.

- Egy nőnek természetes igénye, hogy tetsszen, de fontosabb, hogy pár év múlva egy kis házban boldog családot és kettő, vagy inkább három gyermeket szeretnék. Azt hiszem, ez nem nagyravágyó terv.

Samu László

fel


Névjegy

Kovács Éva
Marcali, 1976. január 15.
Közgazdasági érettségi
Számítógéps programozó
a Marcali IFC Kft. gazdasági ügyintézője
A Marcali Városi TV bemondónője

fel

Kézilabda NB I, női "B" csoport - 5. forduló

Marcali VSZSE-Ferropatent Szekszárd SE 30-22 (11-9)

Marcali, városi sportcsarnok, 400 néző. V.: Kovács, Vaskó.
Marcali VSZSE: Kerner - Utasi (8/1), Müller (5), Balogh (1), Mészáros (3), Kovács J. (10/4), Milinte (3). Csere: Bödör (kapus), Peti, Pék E., Nagy K., Erdei, Forgács, Elekes.

Edző: Tóth István.
Kiállítások: 10 perc, illetve 10 perc.
Hétméteresek: 6/5, illetve 5/5.

Az első játékrészben meglepően jól tartotta magát a serdülő- és ifjúsági válogatottakkal felálló vendégegyüttes. A csendesen szemlélődő közönség kevés kidolgozott hazai akciót láthatott: ekkor csak a kapuban Kerner, illetve az átlövő Kovács Judit nyújtott átlagon felüli teljesítményt. A folytatásban aztán mintha egy másik marcali csapat jött volna ki a pályára. Időnként gyors, látványos játékkal hamar sikerült realizálni a tudáskülönbséget, és a hazai együttes sorozatban a negyedik győzelmét könyvelhette el.

Jók: Kerner, Kovács J., Utasi.

Samu László

fel

Fejet hajtott a Lombard

FC Industrie FC Marcali-Lombard FC Tatabánya 1-0 (0-0)

Hazai sikerrel zárult tegnap az Industrie FC Marcali- Lombard FC Tatabánya NB I "B" csoportos labdarúgó-rangadó. A somogyi kisváros csapata újabb sikerével megerősítette helyét a dobogón.
Egy gól döntött a labdarúgó NB I/B rangadóján a Marcali javára

Már az ötödik percben ígéretes támadást vezettek a hazaiak a jobb oldalon; Máté szépen húzott el, s kitűnően tálalt az őt kísérő Torghelle elé, aki azonban 10 méterről gyengén lőtt kapura, így Balogh T. kapus hárítani tudott.

A következő támadásnál Véber került jó helyzetbe, majd senkitől sem zavarva, mintegy 12 méterről a jobb kapufa mellé lőtt. A 17. percben ismét Véber volt a főszereplő; a bal oldalról, 18 méterről megeresztett szabadrúgását Németh V. nem kis bravúrral tolta ki a léc alól.

A hazaiak ezekben a percekben több rossz átadással hívták fel magukra a figyelmet, s így a Lombard FC némi mezőnyfölénybe került; a marcali védelem azonban jól zárt, s a hálóőröknek sem akadt túl sok dolga.

Szünet után a vendég tatabányaiak vezették az első veszélyes támadást. Egy jobbról beívelt labdát Tüske ballal kapásból lőtt kapura 12 méterről, de Németh V. kapus szép vetődéssel hárított. Aztán három perc múlva a csereként beállt nyurga Pekovics vezetést szerezhetett volna a vendégeknek, de lövésébe a marcaliak portása önfeláldozóan belevetette magát.

Negyedóra eltelte után izgalmas lett a játék, a hazaiak nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltak. A 70. percben Búzás 26 méteres szabadrúgását csak nehezen, lábbal tudta hárítani Balogh T. kapus. A sorozatos támadások meghozták az eredményt. A 75. percben a kapura törő Torghellét 17 méterre a kaputól Kiss szabálytalanul szerelte, s a megítélt szabadrúgásból Búzás megszerezte a - mint utóbb kiderült - győzelmet jelentő találatot (1-0).

Ezután a vendégek mindent egy lapra feltéve támadtak, de a marcaliak Szabadival és Kovácseviccsel az élen viszszaverték a kétségbeesett tatabányai rohamokat; sőt, még egy-egy jó kontrára is futotta az erejükből. A hosszabbítás utolsó percei is óriási izgalmakat hozott, ám több gól már nem esett, így a Nyugati csoport rangadóját - a második félidőben nyújtott jó teljesítményükkel - megérdemelten nyerték a házigazdák.

A mérkőzés lefújása után a szép számú marcali szurkolósereg hatalmas ünneplésben részesítette kedvenceit; a játékosok szűnni nem akaró vastaps kíséretében hagyták el a zöld gyepet.

A mezőny legjobbja

Búzás Attila bizonyult a mezőny legjobbjának, aki végig jól oldotta meg a feladatát. Mivel a hazaiak egycsatáros taktika szerint játszottak, így neki kellett felfutni második támadóként is, s a középpályára kiosztott feladatát is maradéktalanul teljesítette. Remek teljesítményére a 75. percben tette fel a koronát, amikor is élményszámba menő gyönyörű szabadrúgásgóljával eldöntötte a három pont sorsát.

fel

Így játszottak

Marcali, 1200 néző. V.: Dubraviczky (Varga L. II., Boda).
Industrie FC Marcali: Németh V. - Soós, Szabadi, Kovácsevics - Farkas N., Máté, Sallai, Bozsó, Duli - Torghelle, Búzás. Edző: Menczeles Iván.

Lombard FC Tatabánya: Balogh T. - Szűcs, Farkas V., Farkas A. - Kiss, Letenyei, Véber, Hor-nyák, Süveges - Kincses, Tüske. Edző: Ebedli Ferenc.

Csere: Kincses helyett Pekovicz a szünetben, Duli helyett Németh N. az 57. percben, Süveges helyett Obradovicz a 70. percben, Kiss helyett Orcay a 79. percben, Torghelle helyett Piri a 85. percben, Búzás helyett Nokta a 94. percben.

Sárga lap: Búzás a 15. percben, Farkas V. a 27. percben, Torghelle a 30. percben, Kiss a 75. percben.
Gólszerző: Búzás (a 75. p.).
Szögletarány: 5-4 (1-3).

Jók: Búzás, Kovácsevics, Szabadi, Farkas N., illetve Farkas V., Véber, Balogh T.

Menczeles Iván: - Úgy érzem, hogy a küzdelmes és izgalmas mérkőzésen megérdemelt egygólos győzelmet arattunk a nagy nevekből álló Lombard FC Tatabánya ellen. Tovább szeretnénk folytatni jó szereplésünket, amellyel tartozunk kis városunknak és lelkes szurkolóinknak.

Ebedli Ferenc: - Egy jól eltalált szabadrúgásból döntötte el a rangadó sorsát.

Ivusza István

További eredmények:
Nagykanizsai FC- Százhalombattai FC 0-2 (0-1)
Pécsi MFC-Pápai ELC 2-0 (1-0)
BTK Bükfürdő-Celldömölki VSE-Antók FC 0-2 (0-2)

fel

KOSÁRLABDA NB II - DÉL-NYUGATI CSOPORT

Rangadót nyert a Marcali
Siókosár UK-Marcali VSZSE 86-89 (21-20, 20-15, 21-16,12-23, 12-15)

Siófok

A várt óriási csatát hozta a férfi kosárlabda NB II Délnyugati csoportjának somogyi rangadója. A Balatonpartján lejátszott összecsapáson csak a hosszabbítás döntött a vendég Marcali VSZSE jvara.

Három negyeden keresztül a siófoki csapat akarata érvényesült. A hazaiak Kovács Zs. , Baranya Zs. és Magyar Z. kosaraival már tizenegy ponttal is vezettek a megyei rivális ellen. A Várfalvi István edző vezette - jobb cseresorral rendelkező - marcaliak Domonkos, Tömösváry és Bodor találataival fokozatosan ledolgozták hátrányukat, ső a negyedik negyed utolsó másodperceiben egyenlíteni tudtak, és így kiharcolták a hosszabbítást. Az utolsó szakaszban a pihentebb vendégcsapat nem kevesebb, mint négy (!) hárompontos kosarat dobva megnyerte a somogyi rangadót.

Siókosár UK: Kovács Zs. (32), Baranya Zs. (17), Magyar Z. (17), Cseresznyés B. (6), Kovács N..(14). Csere: Csordás (-), Papp (-). Edzők: Kersák István, Cseresznyés Ferenc.

Marcali VSZSE: Domonkos (22), Tömösvári (25), Borovszky (7), Bodor (20), Sebestyén (9). Csere: Csobod (4), Szíva (2), Koma, (-), Tóth (-). Edző: Várfalvi István.
Jók: Kovács Zs., Baranya Zs., illetve Domonkos, Tömösváry, Bodor.

fel

 
Vágó Zoltán 1998 - 2002