Százhalombattai FC-Industrie FC Marcali 2-1 (2-0)

Labdarúgó NB I "B" csoport - 11. forduló

Százhalombatta
Az Industrie FC Marcali együttese - az egész NB I-es és NB I "B" csoportos mezőny egyedüli csapataként - kerek 10 fordulón át őrizte a veretlenségét. Tegnap délután Százhalombattán véget ért a nagy sorozat.

Jól kezdett a százhalombattai csapat; már az első percben Károlyi Róbert előtt adódott kecsegtető helyzet, ami csak lehetőség maradt. Hullámzó volt a játék, mindkét együttes nyílt sisakkal játszott. A battaiak remekül használták ki az adódó lehetőségeiket; előbb Jakab révén egy szép fejesgóllal szerezték meg a vezetést, majd egy gyors kontra után Károlyi Róbert növelte tovább csapata előnyét. Ebben a játékrészben a vendég marcaliak elvétve jelentettek csak veszélyt a hazaiak kapujára.

A második félidőben nagy elánnal kezdtek a marcaliak. Gyorsan sikerült megszerezniük a szépítő találatukat, majd a kiállítás után nagy fölénybe kerültek. Volt lehetőségük az egyenlítésre is; igaz, hogy közben Károlyi Gábor kétszer is nagy helyzetet puskázott el.

A jó iramú, izgalmas és változatos összecsapáson az első félidőben mutatott jó játéka alapján megérdemelt győzelmet aratott a Százhalombattai FC csapata. Ezzel a 11. fordulóban véget ért az Industrie FC Marcali nagy menetelése.

Így játszottak

Százhalombatta, 700 néző. V.: Hanacsek (Vámos, Horváth).

Százhalombattai FC: Nagy E. - Simon, Sztanó, Jakab, Móra - Szabó Z., Kovács B., Bencze, Serfőző - Károlyi G., Károlyi R. Edző: Gálvölgyi István.

Industrie FC Marcali: Németh V. - Soós, Bozsó, Sallai, Nokta - Farkas N., Máté, Buzás, Németh N. - Kozarek, Torghelle. Edző: Menczeles Iván.

Csere: Serfőző helyett Németh T. a 62. percben, Németh N. helyett Duli a 63. percben, Kozarek helyett Reinaldo a 65. percben, Bencze helyett Csák a 66. percben, Károlyi R. helyett Sipos a 75. percben, Nokta helyett Piri a 75. percben.

Sárga lap: Buzás a 17. percben, Károlyi G. a 30. percben, Sallai a 32. percben, Móra a 35. percben, Bencze az 54. percben, Kovács B. a 60. percben.

Kiállítva: Jakab (rossz ütemű becsúszás miatt) a 68. percben.

Gólszerzők: Jakab (a 18. percben), Károlyi R. (a 40. percben), illetve Németh N. (az 54. percben).

Szögletarány: 4-4 (2-2).

Gálvölgyi István: - Egészen 2-0-ig nagyon jól játszottunk. A kiállítás után óriási szívvel és lelkesedéssel sikerült átvészelnünk a nehéz időszakot.

Menczeles Iván: - Egy félidőnyi előnyt adtunk az ellenfelünknek, s ezzel egy nagy sorozatunk véget ért. A második játékrészben ha van egy kis szerencsénk, akár meg is fordíthattuk volna a mérkőzést, de úgy látszik, rajtunk ül a battai átok.

Pallagi Róbert

fel

Remek somogyi szereplés

Kézilabda NB I/B csoport - nők

Mind a két somogyi együttes győzelmet aratott a bajnokság hét végi fordulójában. A Nagyatádi NKK csapata Szombathelyről hozta el a két bajnoki pontot, míg a Marcali VSZSE otthonában aratott magabiztos diadalt. Eredmények:

Marcali VSZSE- Komáromi AC 32-21 (16-12)

Marcali, városi sportcsarnok, 400 néző. V.: Kóbor, Tóth Z.

Marcali VSZSE: Kerner - Utasi 9 (3), Müller 5, Balogh 2, Mészáros 8, Kovács J. 8, Milinte.

Csere: Bödör (kapus), Pék E., Nagy K., Peti. Edző: Tóth István.

A találkozó elején úgy tűnt, hogy pillanatok alatt eldől a bajnoki pontok sorsa. A hazaiak ugyan magabiztosak voltak, ám a kimaradó ziccerek miatt felzárkózott a Komárom. A somogyiak Kovács J. és Utasi vezérletével húztak el, sőt a hazaiaknál csereként érkező Bödörnek 20 percig nem lehetett gólt dobni. A mérkőzés végén a jelentős erőfölényben játszó marcali lányok látványosan kézilabdáztak és rászolgáltak a közönség vastapsára.

Jók: Bödör, Utasi, Balogh, Kovács J., Mészáros.

Samu László

fel

Kosárlabda NB II férfiak - Dél-nyugati csoport

Felemás somogyi eredmények születtek a bajnokság legutóbbi fordulójában. A Siókosár UK Bonyhádon szenvedett súlyos vereséget, a Marcali pedig hazai pályán győzte le a Szekszárdot.

Marcali VSZSE- Marley FKSE Szekszárd 107-96 (27-29, 26-17, 25-26, 29-24)

Marcali VSZSE: Bodor (13/3), Borovszky (6/3), Kovács G. (24/6), Domonkos (26/15), Tömösvári (26/3). Csere: Sebestyén (3), Tóth Z. (5), Sziva (11), Csobod (12). Edző: Várfalvi István.

Kiegyenlített első tíz perc után a somogyi együttes a második negyedben jobban védekezett és tízpontos előnyt szerzett. A tavalyi bajnok Szekszárd ugyan még fel tudott zárkózni, sőt a vezetést is átvette, de a színvonalas és küzdelmes összecsapáson végül megérdemelt hazai siker született.
Jók: Domonkos, Tömösvári, Kovács G.

Samu László

fel

Opel-Fag Kupa 2002 Somogy megyei férfi kosárlabda-bajnokság

Alapszakasz I. forduló
Marcali VSzSE II.- Vízcoop Henger 70-81
(18-21, 9-20, 29-16, 14-24)
V.: Fekete Á., Söjtöry.
Legjobb dobók: Szíva (17/6), Tápler (16), Csobod (13), Kiss K. (11/3), Horváth P. (11/6), illetve Nagy G. (33/3), Szabó G. (21).

Így folytatják: Alapszakasz, II. forduló
SZOMBAT
Fundamenta "A" csoport (Kaposvár, Eötvös Loránd Műszaki Középiskola): Toyota-Meló Diák SzISK-Marcali VSzSE II. 9.30 óra (Stickel L., Stickel B.);

Kun Zoltán

fel

Kézilabda NB I/B. Nyugati Női Csoport 2. forduló

Dunaferr SE II. - Marcali VSZSE 28-30 (15-18) Dunaújváros, 100 néző.

Dunaferr SE II: Győri - Nagy N. 3, Müller 3, Homyák 2, Sowunmi 4, Bulath 7, Varga Csere: Papp J. 2, Vincze 7. Edző: Pergel István

Marcali VSZSE: Kerner - Utasi 3, Müller M. 6, Balogh M. 2, Mészáros 5, Kovács J. 2, Milinte 2. Cserék: Tóth M. 10 (3), Pék E. Edző: Tóth István.

Az eredmény alakulása: 10. perc: 25, 16. perc: 5-10, 39. perc: 16-24, 45. perc 19-27.

Jók: Bulath, Vincze illetve Kerner, Tóth M., Müller.

Mindkét csapatban egy-egy juniorválogatott is helyet kapott. A hazaiaknál Bulath Anita ugyan hozta a szokásos jó teljesítményét, de a somogyi együttesben először szereplő, kettős igazolású Tóth Mária bemutatkozása bravúrosan sikerült. A Marcali kapujában Kerner Krisztina a mezőny legjobbja volt egykori csapata ellen, és az egységes, gyors játéjkot bemutató Marcali végig vezetve, kitűnő teljesítménnyel megérdemelten hozta el a két bajnoki pontot Dunaújvárosból.

Tóth István: Tartottunk a dunaújvárosi fiataloktól, mert a bajnokság előtt, a hévízi tornán döntőt játszottak, és akkor úgy tűnt, hogy előttünk járnak a csapatépítésben. Az volt az elképzelésünk, hogy mi határozzuk meg a játék képének alakulását, és ezt az első perctől az utolsóig meg is tudtuk valósítani. Nem volt gyenge pont az együttesben, és Kerner Krisztina a kapuban bravúrok sorozatát mutatta be. Először kapott helyet a csapatban a székesfehérvári Cornexiből Tóth Mária, aki 10 góljával döntő szerepet vállalt az idegenbeli sikerben. Bízom benne, hogy ez a bravúr egy hosszú sikersorozat első állomását jelenti.

Samu László

fel

Labdarugás: Megyei III. osztály

MARCALI-MESZTEGNYÖ 3-1 (1-0) 100 néző, V.: Ignáczy
G: Moór, Gulyás 2
Ifi: Marcali-Mesztegnyő 4-1

B.FENYVES-MARCALI 4-2 50 néző, V.: Nagy J.
G: Dékány 2, Pernecz, Takács Ifi: B.fenyves-Marcali 3-2
G: Holló 3

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA
1. Kiskorpád 6 6 0 0 18 - 3 18
2. B.lelle II. 5 4 1 0 18 - 7 13
3. B.tenyves 5 3 0 2 11 - 8 9
4. Táska 6 2 3 1 13 -12 9
5. S.jád 6 3 0 3 14 -15 9
6. Ordacsehi 6 2 2 2 13 -16 8
7. Marcali 5 2 1 2 12 - 9 7
8. Sz.györök 6 2 0 4 12 -14 6
9. B.berény 5 2 0 3 12 -14 6
10. Mesztegnyő 6 1 1 4 10 -16 4
11. Balatonújlak 6 1 1 4 5 -12 4
12. Horvátkút 6 1 1 4 8 -20 4

Fontos mérkőzések

Labdarúgó NB I/B csoport - 11. forduló A Kaposvári Rákóczi FC labdarúgócsapata Tatabányán vendégszerepel, ha győzni tudnak a somogyiak, akkor négy ponttal elléphetnek a Lombard FC-től. A marcali gárda a veretlenségét próbálja Százhalombattán megőrizni, míg a Siófok Pápán szeretne javítani.


Holnap Százhalombattán az őszi utolsó fordulót rendezik. A hazai gárda eddig elég gyengén szerepelt, hisz a 10. helyen tanyázik, 8 pontjával 11-18-as gólkülönbséggel.

A Marcali IFC csapat az előkelő második hely birtokában kel útra, s az eddigi eredmények vendégsikert ígérnek.

- Ön szerint tovább lehet folytatni a veretlenséget?

- Egy sorozat egyszer véget ér, de remélem az a sorozat ér véget, hogy végre le tudjuk győzni ellenfelünket, aki ez idáig nagy mumusunk volt, hisz soha sem szereztünk ellenük 3 pontot. A mi sorozatunkat addig próbáljuk tartani, amíg csak lehet, tehát mindenképp győzelemre kell játszanunk.

Meg kell azonban mondanom, hogy ellenfelünk erős csapat - függetlenül jelenlegi helyzetétől - s otthon játszik, neki is nagy szüksége lenne a pontokra. Mindezeket figyelembe véve veretlenségünket tovább kell őrizni, s ehhez a minimum 1 pont is elfogadható lenne számunkra.

- A pécsi mérkőzés lefújása után az ötözőbe vonuláskor az ellenőri jelentés szerint Németh Viktor kapus sportszerűtlenül viselkedett a szurkolókkal szemben, ezért egy mérkőzéstől eltiltást kapott (amit a Pápa ellen már letöltött). Megbünteti ezért a kapust?

- Elbeszélgettem kapusunkkal - bár ő tagadja, hogy ilyet csinált - az esetet én nem láttam, mivel az ellenőri jelentés a döntő, ezért valóban eltiltották egy mérkőzéstől. E fölött ezek után mi sem hunyhatunk szemet, 20 000 forintos büntetést kapott.

A történteket ezzel lezártuk, s természetesen holnap ő véd, hisz Németh Viktor a mi elsőszámú kapusunk.

Kijelölte már a kezdő 11-et?

- Két kérdőjelem van az összeállításnál. Az egyik Torghelle, aki az olimpiai válogatottal Olaszországban tartózkodik, így bizonytalan, jelenleg úgy néz ki, hogy nem tud játszani. Farkas eltiltása viszont lejárt, így vele kezdőként számolok, így az alábbi csapatot tervezem:

Németh V. - Soós, Bozsó, Kovácsevics (Nokta) - Farkas, Máté, Sallai, Duli (Németh N.) - Kozarek, Piri (Reinaldo), Búzás.
Kispadosok: Molnár, Ábrahám, Latyák, Maximics, Szabadi.

Ivusza István

fel

 
Vágó Zoltán 1998 - 2002