Industrie FC Marcali-Pápai ELC 1-1 (0-1)

Labdarúgó NB I "B" csoport - 10. forduló Marcali

Rekordközönség köszöntötte Marcaliban a két csapatot. Lendületesen kezdett mindkét együttes, s a vendégek a 8. percben váratlanul megszerezték a vezetést: egy jobb oldalról beívelt szöglet után Lantai emelkedett a legmagasabbra, s hét méterről a bal felső sarokba fejelt (0-1).

A gól után a hazaiak támadtak többet, de a jól védekező és magas pápai védők a középre ívelt labdákat könnyedén hárították, s rendre jól hozták ki kapujuk előteréből.

A 30. percben aztán a hazaiak is veszélyeztettek: Torghelle 16 méteres nagy lövése alig kerülte el a kaput. A félidő hátralevő részében is hiába kezdeményeztek többet a marcaliak, továbbra sem tudtak a felállt, jól szervezett vendégvédelemmel mit kezdeni.

A szünetben a vendégek kettős cserével próbáltak frissíteni, majd Menczeles Iván edző is csatárt váltott, s a beállt Reinaldo a 60. percben kis híján kiegyenlített: Soós kitűnő jobb oldali beadását nagy helyzetben fejelte fölé.

Egy perc múlva Búzás futott el a bal oldalon, de éles szögből öt méterről a kapufát találta el.

Szorongatott a Marcali: a 65. percben Búzás jobb oldali szögletét Reinaldo fejelte kapura, s Baji kapus óriási bravúrral tolta ki a léc alól a labdát. Még ugyanebben a percben ismét Soós adott be jobb oldalról, s Reinaldo ezúttal két méterről óriási helyzetben fölé lőtt.

A 70. percben Torghelle kapáslövését ismét csak a kapufa mentette meg a góltól. A nagy akarásnak végül meg lett az eredménye. Egy kavarodás után Takács fellökte Torghellét a 16-oson belül, Búzás pedig a megítélt 11-est higgadtan a bal alsó sarokba lőtte (1-1).

A csereként beállt Reinaldo a 83. percben immár negyedszer dönthette volna el a találkozó sorsát, de sakk-matt helyzetben öt méterről leadott lövését Baji lábbal hárította. A 90. percben a vendégek is veszélyeztettek, de Molnár M. kapus mindkét alkalommal a helyén volt.

Így játszottak

Marcali, 1700 néző. V.: Szarka (Gyarmati, Szabó).

Industrie FC Marcali: Molnár M. - Soós, Bozsó, Kovácsevics - Németh N., Máté, Sallai, Duli - Kozarek, Torghelle, Búzás. Edző: Menczeles Iván.

Pápai ELC: Baji - Radics, Lantai, Takács, Nagy S. II. - Halgas, Szőcze, Vörös, Király - Mikóczi, Csordás. Játékosedző: Csertői Aurél.

Csere: Mikóczi helyett Lendvai a szünetben, Halgas helyett Kislőrincz a szünetben, Kozarek helyett Reinaldo az 50. percben, Vörös helyett Forrai a 70. percben, Duli helyett Piri a 75. percben.

Sárga lap: Halgas a 28. percben, Bozsó a 44. percben, Takács a 75. percben, Nagy S. II. a 90. percben.

Gólszerzők: Búzás (a 74. percben 11-esből), illetve Lantai (a 8. percben).

Szögletarány: 8-7 (1-4).

Jók: Bozsó, Búzás, Soós, Sallai, illetve Baji (a mezőny legjobbja), Lantai, Radics.

Menczeles Iván: - Remek, küzdelmes, közönségszórakoztató mérkőzésen számtalan gólhelyzet puskáztunk el, így két pontot veszítettünk. A legfontosabb azonban, hogy tovább őrizzük a veretlenségünket.

Csertői Aurél: - Igazából boszszankodhatunk az 1-1 miatt. Ha kicsit szerencsésebbek vagyunk, nyerhettünk volna Marcaliban.

Ivusza István

fel

A Nyugati csoport állása:

1. Celldömölk 10 8 1 1 25- 9 +16 25
2. Marcali 10 6 4 - 31-12 +19 22
3. Kaposvár 9 7 - 2 23-12 +11 21
4. Lombard 10 6 2 2 22- 7 +15 20
5. Siófok 10 5 - 5 16-10 +6 15
6. Hévíz 10 4 3 3 19-18 +1 15
7. Pécsi MFC 10 4 2 4 11-13 -2 14
8. Bükfürdo 10 4 1 5 8-20 -12 13
9. Pápai ELC 9 2 3 4 13-17 -4 9
10. Sz.batta 10 2 2 6 11-18 -7 8
11. Nagykanizsa 10 1 2 7 10-25 -15 5
12. Dorog 10 - - 10 6-34 -28 0


Eldőlt, hogy az október 10-i Siófok FC - IFC Marcali Magyar Kupa-mérkőzést 17 órai kezdettel játszszák a balatoni városban.

 

Labdarúgó NB I/B - 10. forduló

- Valóban Pécsett kissé tompább volt a csapat, fáradtabbnak tűntünk, de úgy gondolom, hogy egy ilyen nagy múltú együttes ellen reális és jó ez az eredmény, hisz 35 percen keresztül 10 emberrel játszottunk a második félidőben, így nem volt erőnk, s ezáltal elöl nem tudtunk elég hatékonyak lenni. Mindig mondtam, hogy a labdarúgáshoz szerencse is kell, s az most visszajött, amit a Celldömölk ellen elvesztettünk, mert a 90. percben a kapufa mentett meg bennünket a vereségtől.

Bozsó Ferenc - aki hosszabb ideig sérüléssel bajlódott - Pécsett kitűnően játszott a védelem tengelyében a sérült Szabadi helyett. Utóbbi úgy néz ki, hogy vasárnapra felgyógyul. Nehéz választás előtt áll, hogy kivel kezdessen?

- Nem nehéz a választás, mert abban a helyzetben vagyok, hogy most két egyformán jó centerhalffal rendelkezem. Tulajdonképpen Bozsó volt az eredeti söprögető, és a sérülése után került Szabadi Csaba a helyére, ő is nagyon megfelelt, de mindketten tudnak más poszton is játszani, így egy egészséges verseny lesz kialakulóban, de most Bozsó Feri élvezi a bizalmamat.

A vasárnapi mérkőzésről annyit, hogy tudjuk, a Pápa erős csapat, hisz több meghatározó, NB-I-et is megjárt játékosa van, de mivel itthon játszunk, nekünk kell irányítani a játékot, s remélem csatáraink jobb napot fognak ki, mint Pécsett, s akkor begyűjtjük a 3 pontot, amit tőlünk joggal elvárnak. De tudjuk, hogy ezért óriási energiát kell mozgósítanunk, küzdenünk, hajtanunk kell, hogy ezt a szép eredményt elérhessük.

Farkas I. Norbertet Pécsett kiállították, s most hét- közben azt a hírt kaptuk, hogy Németh Viktor is egy mérkőzésre szóló eltiltást kapott. Mi a helyzet ezzel kapcsolatban?

- Az biztos, hogy simán ebbe nem megyünk bele, hisz még nem volt olyan a magyar labdarúgásban, hogy ellenőri jelentés alapján indokolatlanul eltiltsanak valakit. Nekünk fontos lesz a holnapi mérkőzés, hisz veretlenek vagyunk, ezt tovább szeretnénk őrizni, s mindent megteszünk azért, hogy a legerősebb csapattal tudjunk majd kiállni a feltörekvő Pápa ellen.

Tervezett csapatom: Németh V. (Molnár)-Soós, Bozsó, Kovácsevics-Németh N. (Nokta), Máté, Sallai, Duli (Pasics)-Kozarek (Piri), Reinaldó, Búzás.
Kispados: Molnár, Latyák, Szabadi, Ábrahám, Maximics. Eltiltott: Farkas

Ivusza István

fel

2001. szeptember 24.

Újabb egy pont tíz emberrel Pécsi MFC-Industrie FC Marcali 0-0 Pécsen is pontot szerzett az Industrie FC Marcali együttese, s így - az összes NB I-es és NB I "B" csoportos csapat közül egyedüliként - továbbra is őrzi a veretlenségét.

Pécs Hiába birtokolta többet a labdát a pécsi együttes, az első félidőben sokáig nem tudott valamirevaló helyzetet összehozni. Távoli lövésekkel kísérletez(get)tek a hazai játékosok, de ezzel csak ijesztgették az ellenfelüket, komoly veszélyt - egészen a játékrész közepéig - nem jelentettek a Marcali kapujára. A 23. percben aztán Sitku megszerezhette volna a vezetést, majd - még szintén a szünet előtt - Horváth Gy. is gólt lőhetett volna, ám mindketten hibáztak.

A második felvonásban a 65. percben Kiss B. játékvezető a második sárga kártyát is felmutatta Farkasnak, aki így mehetett zuhanyozni. Ezután a vendég Industrie FC Marcali csapata csak a védekezéssel törődött, s hogy végül sikerült kihúznia gól nélküli döntetlennel, ahhoz a szerencsére is szüksége volt. Az utolsó 10 percben ugyanis a Pécsi MFC beszorította a marcali együttest, a hazaiak azonban csak két gólszerzési lehetőségig - közte egy kapufáig - jutottak, Németh V. kapuját nem sikerült bevenniük.
A lefújás után paprikás hangulatban vonultak az öltözőbe a játékosok. A kijáróban némi tumultus is támadt, de szerencsére nem történt komolyabb baj.

Így játszottak

Pécs, 600 néző. V.: Kiss B. (Koch, László).
Pécsi MFC: Sólyom - Sipos, Tomka, Szekeres, Kutas - Balázs, Sz. Tóth, Závoda, Kulcsár - Sitku, Horváth Gy. Edző: Róth Antal.

Industrie FC Marcali: Németh V. - Soós, Bozsó, Kovácsevics - Farkas N., Máté, Búzás, Sallai, Duli - Torghelle, Kozarek. Edző: Menczeles Iván.

Csere: Sz. Tóth helyett Lantos az 58. percben, Kutas helyett Szabó Zs. a 69. percben, Duli helyett Pasics a 70. percben, Horváth helyett Berdó a 76. percben, Torghelle helyett Reinaldo a 85. percben, Kozarek helyet Makszimics a 88. percben.

Sárga lap: Farkas N. a 20. percben, Beró a 83. percben, Pasics a 85. percben.

Kiállítva: Farkas N. a 65. percben (a második sárga lap után).
Szögletarány: 3-0 (1-0).

Jók: Szekeres, Tomka, Závoda, illetve Bozsó (a mezőny legjobbja), Kovácsevics, Máté.

Róth Antal: - Kellő motivációval játszottunk, de amivel nyerni lehet, az hiányzott ezen a találkozón.

Menczeles Iván: - Nem volt könnyű megőrizni a veretlenségünket, hiszen tíz emberrel nehezebb játszani, mint tizeneggyel. A kiállítással a játékvezető nehézzé tette számunkra a mérkőzést, de a hajrában nekünk is voltak helyzeteink.

A mezőny legjobbja:
A vendég Industrie FC Marcali csapatának középhátvédje, Bozsó Ferenc bizonyult a mezőny legjobbjának. A rutinos játékos végig hiba nélkül játszott; kiválóan irányította a somogyi alakulat védelmét, mindig ott volt, ahol kellett.

Horváth László

fel

2001. szeptember 24.

Egy somogyi pont a szezonnyitón Kézilabda NB I/B csoport - nők Mindkét somogyi együttes érdekelt volt a női kézilabda NB I/B nyitófordulójában. A nyáron jól erősítő Nagyatádi NKK sokáig vezetett az Óbudai Goldberger otthonában, ám végül meg kellett elégedniük az egy ponttal.

A Marcali VSZSE az LRI-Malév csarnokában maradt alul minimális különbséggel.

LRI Malév SC-Marcali VSZSE 24-23 (12-10)

Budapest, 100 néző. Vezette: Kiss Z., Papp T.
Marcali VSZSE: Kerner - Utasi 5 (2), Müller (4), Balogh M. (2), Mészáros 3, Kovács J. 4 (1), Milinte 2. Csere: Bödör (kapus), Peti G. 2, Nagy K. 1, Pék E. Edző: Tóth István.

Az elmúlt szezonban még az NB I-ben szereplő - a nyáron alaposan átalakult - Marcali szintén a fővárosban kezdte az NB I/B-s pontvadászatot. Az első forduló összecsapásán kiegyenlített első félidőt láthattak a kilátogató szurkolók. A szünet után szinte végig emberhátrányban kézilabdázott a somogyi együttes. A Tóth István edző által irányított marcaliak helyzetét tovább rontotta Mészáros Anita végleges kizárása.

A hátralévő játékidőben ugyan felzárkózott a Marcali, ám a várt egyenlítés elmaradt. Ennek legfőbb oka az volt, hogy a támadások végén a vendégek rendre a kapufát találták el.

Az eredmény alakulása: 5. perc: 2-3, 11. perc: 6-5, 24. perc: 9-8, 38. perc: 17-13, 54. perc: 19-17.

Samu László

fel

 
Vágó Zoltán 1998 - 2002