Továbbra is szárnyal a Marcali
IFC Marcali - Nagykanizsa 6-0 (3-0)

Marcali, 1300 néző V : Harsányi
Marcali: Németh V 7 - Soós 8, Szabadi 7 (Bozsó 57, p. 7), Kovácsevics 8 - Farkas 7, Sallai 7, Máté 7, Buzás 8, Duli 7, Torghelle 7 (Reinaldo 87. p.), Kozarek 9 (Piri 80. p.). Edző: Menczeles Iván
S. lap: Sallai (15. p. visszarántásért), illetve Kovács (14. p. lerántásért), Jéger (19. p. lerántásért), Novák (63. p. buktatásért)
Piros lap: Pongrácz (58. p. ellenfele megütéséért)

Talán már az öltözőfolyóson eldőlt a bajnoki pontok sorsa. A hazai csapat látványos magabiztos játékkal kapujához szegezte a vendégeket. A gyors, ötletes és eredményes akciók után az egész mérkőzésen át tartott a Nagykanizsa vesszőfutása.

Az ötödik percben Torghelle Buzással kényszerítőzött a nagykanizsai térfélen majd tíz méterről elegánsan a kapuba emelt 1-0.

A 14. percben Kozarek ugrott ki a védők közül, megtolta a labdát a kapus mellett, aki elhúzta a csatár lábát. Tizenegyes! A büntetőt Buzás a kapu bal alsó sarkába lőtte 2-0.

Három perc múlva Kozarek ívelt át a bal oldalra a jól érkező Duli elé, aki középre tálalt és a jókor érkező Buzás 2 méterről csukafejessel vette be a vendégek kapuját 3-0.

A második félidő 11. percében következett a következő Marcali gól. Ekkor Torghelle jobb oldalról Duli elé ívelt, aki 3 méterről a kapuba fejelt 4-0.

A 61. percben Duli indította Kozareket, aki elvitte a labdát a kapus mellett aki buktatta, de a labda a j ókor érkező Torghelle elé került és neki már nem volt nehéz dolga az üres kapuba gurítania 5-0.

A találkozó utolsó percében Buzás szögletét Farkas Norbert 3 méterről bólintotta a vendégek kapujába.

Buzás Kozárek

A Marcali futball fesztivál után hosszú percekig tartó vastaps és szűnni nem akaró ünneplés kísérte az ölözőbe a csapatot. A "Somogyban csak egy csapat van hej-hej" volt a B közép rigmusa. Lehet, hogy ez a megállapítás túlzó, de a mai napon valóban a legjobb somogyi csapatot ünnepelték Marcaliban.

Menczeles Iván: Teljes mértékben kiszolgáltuk közönségünket. A gólkülönbség akár kétszámjegyű is lehetett volna.

(Samu László, Somogy Sportja 2001. szeptember 18.)

fel

Ki fizeti a pörköltet?

A Somogy Sportja előző heti számában - a Rákóczinál történt edzőváltással kapcsolatos cikkünkben - nem igazán sportszerű kijelentés hangzott el az IFC Marcali NB IB-s együtteséről. Ez ügyben kereste fel Szerkesztőségünket Molnár István az egyesület elnöke

- Nem igazán szoktam reagálni az e fajta kijelentésekre, de most úgy érzem, hogy emellett nem mehetünk el szó nélkül. Úgy gondolom, hogy az edzőváltás az minden egyesület belügye és ez másokat nem érinthet, így nem igazán értem, hogy mi hogyan kerültünk a képbe.

A tett kijelentést, miszerint a Rákóczi csapata évekig csak edzőmérkőzéseket játszani, és utána pörköltözni járt Marcaliba, visszautasítjuk, már csak azért is mert az utolsó három mérkőzésünk után mi töröltük meg ellenfelünk száját.

-Nyilvánvaló, hogy Marcaliban nem azt tűztük ki zászlónkra, hogy a Rákóczit tanítsuk meg futballozni, hanem magunkkal foglakozunk, és ezt javasoljuk a kijelentést tett vezetőnek is. A nyilatkozat ellenére mi továbbra sem akarunk sem szóban, sem a valóságban csatározni a Rákóczival, célunk továbbra is az, hogy egészséges sportkapcsolatot ápoljunk megyénk valamennyi egyesületével.

- De hamár a pörkölt, így szóba került akkor már most megrendeljük a hozzávalókat, hogy a következő mérkőzésünk után egy jóízűt falatozhassunk.

(Somogy Sportja 2001. szeptember 11.)

fel

Marcali Autósport Egyesület a siker kapujában
Máriapócson a bajnoki címért hajtanak

A Marcali Autósport Egyesület és Törő Zoltán rallycross versenyző már tavaly is felhívta magára a figyelmet a nemzeti bajnokság második vonalában. Az évadzáró rendezvényen a nagy szabású terveket hallva a támogatók egy része úgy vélekedett, hogy a változások előtt meg kell várni az igazi sikereket. Az idei szezon aztán meghozta a régóta várt nagy eredményeket.

- A júliusi nyirádi viadalon a harmadik futamra már nem kellett kimennem, mert az első két alkalommal sikerült megszereznem az "A" döntő harmadik helyét. Végül kategóriámban az első, abszolút sorrendben a harmadik helyen zártam a versenyt - eleveníti fel az eseményeket Törő Zoltán.

- Hogyan sikertült az eddig kivétel nélkül balszerencsét hozó máriapócsi verseny?

- Augusztusban megtörtük ezt a rossz sorozatot, és itt is sikerült egy jót autózni. Kategória és abszolút harmadik helyet szereztünk.

-A befejező két verseny előtt a nemzeti bajnokság első számú esélyesévé léptetek elő.

- Tíz ponttal vezetünk a másodosztály 1600-as kategóriájában, tehát vasárnap az újabb máriapócsi futamon bebiztosíthatjuk a bajnoki címünket. A legutolsó idei viadalon , Nyírádon is szerepelni fogunk, mert nagyon fontos az abszolút kategória harlnadik helyének megszerzése. Az "A" dontoben a 2000-es autók között egyedül veszem fel a küzdelmet az 1600-as Volkswagen Golf-fal, és fantasztikus siker lenne a gyári autók között az épített géppel a harmadik helyen végezni.

-Milyen segítséget kaptok a támogatóktól?

- Szponzoraink is látják, hogy jó úton haladunk a bajnoki cím megszerzése felé, így üzemanyagban és szállításban sikerült megoldani a gondjainkat. Igaz -mivel eléggé szerény a költségvetésünk- a legutolsó versenyen segítség nélkül nem is tudtunk volna rajthoz állni.

A rallycross igazi csapatmunka, a szerelők ugyanolyan fontosak, mint a versenyző. Ribár Csaba és társai nem sajnálták az idejüket az autó felkészítésekor.

- Az első verseny sebességváltó gondjai után, amit nagyon nehezen sikerült megoldani, úgy gondolom, a további viadalokon már egy jobban felkészített autóval tudtunk rajthoz állni -mondja Ribár Csaba.

- Lehet még javítani az autón?

- Egy új differenciálmű a rajtolásnál és a kanyarban nagy segítséget jelentene, nem is szólva a versenygumikról, amikből pillanatnyilag csak kettő van az autón, és ezeket is úgy "lízingeljük", azaz még nem fizettük ki.
Az már a befejező két versenytől függetlenül is biztos, hogy a Marcali Autósport Egyesület ebben, az évben az eddigi legnagyobb sikerét érte el. A folytatás már nemcsak a csapat tagijain múlik.

(Samu László, Somogy Sportja 2001. szeptember 18.)

fel

Serdülő kézilabda 09.09

Marcali-Tolna 13-19
Balogh Margit edző(Marcali): Mindössze 4 edzésünk volt csak a mérkőzés elött ez nagyban meghatározta a mérkőzés végeredményét. Jól küzdöttünk, de sajnos elég sok technikai hibával, ezért hiába zárkóztunk fel többször is, nyernünk nem sikerült.

Kézilabda:

2001. szeptember 16.
Országos Serdülő Bajnokság DNY-i csoport, lányok: Marcali VSZSE-Kocsola 15-23 (6-8)

utánpótlás mérkőzésen: Marcali Mikszáth ált. isk.-Kocsola ált. isk. 15-14

Kosárlabda: (kadett korosztály)

Rangos nemzetközi tornán vettek részt Siófokon a Marcali Utánpótlás Nevelési Központ kosarazói. A rövidített (4x7 perces) játékidejű körmérkőzéseken a Marcali csapat a következő eredményeket érte el:
Marcali-Siófok 51-44 Marcali-Netanya(izraeli) 26-42
Végül sajnos a Kaposvártól is 9 pontos vereséget szenvedett a Marcali csapat.

A végeredmény:

1. Netanya 2. Kaposvár 3. Marcali 4. Siófok

Autósport

Újabb balszerencsés verseny

Szeptember 15-16.-án Máriapócson 6000 néző elött került megrendezésre a nemzeti bajnokság 5. futama a Pioneer Kupáért.

A Marcali Autósport Egyesület versenyzője Törő Zoltán a szombati időmérőn még csak a 10. időt érte el, de ez azzal is magyarázható hogy Törő nem szeret csak az óra ellen versenyezni. Ezt bizonyította az előfutamokban ahol először abszolut 2. majd abszolut 1. időt autózott. Ezért a harmadik előfutamon már el se kellett indulni hiszen így is biztosítva volt az "A" döntő 2. rajtkockája.

A vasárnapi verseny rajtja jól sikerült Törő Zoltán számára, de később váltóproblémái akadtak -a kettes sebességi fokozatot nem akarta bevenni a váltó- ezért visszacsúszott az ötödik helyre. A gondok tetézéseként az utolsó körben hátulról körülbelül 100 km/h-s sebességgel egy Toyota Corolla Törő Golfjának ütközött, ami a szalagkorlátnak csapódott és így feladni kényszerült a versenyt.

Az októberi Nyírádi versenyen ezek után nagyon fontos a jó eredmény elérése, bár a kategórigyőzelem a 17 pontos előny bírtokában biztosnak látszik, de Törő Zoltán szeretne az abszolut versenyben is a dobogón végezni.
A szerelők ígérete szerint pedig a most eléggé összetört versenyautót a Marcali Nemzetközi Vásár látogatói is megtekinthetik

fel

 
Vágó Zoltán 1998 - 2002