Labdarúgó NB I/B csoport - 9. forduló A hét végén valamennyi somogyi NB I/B-s labdarúgócsapat idegenbe látogat. Az IFC Marcali Pécsett, a Kaposvári Rákóczi Százhalombattán, míg a Siófok Nagykanizsán vendégszerepel.

- Bizonyára nagy sorozatuk folytatása a cél, a tabella éllovasaként nem nyomasztó, hogy minden csapat önöket akarja legyőzi?

- Egyáltalán nem nyomasztó, hiszen ezt az eredményt mi értük el, nem ajándékba kaptuk, inkább felemelő érzés, hogy ebben a bajnokságban ezt egyedüli csapatként csak a Marcali tudta elérni - mondta Menczeles Iván, a gárda mestere.

- Ez kell, hogy kellő önbizalmat adjon nekünk a további jó szerepléshez. Bár tudjuk, hogy egy sorozat valamikor mindig véget ér, épp ezért nem félünk a vereségtől sem. Bárhol, bármikor bátran fogunk játszani, mint ezt idáig is tettük. El kell mondani, hogy a PMSC az utóbbi időben ugyan gyengélkedik, de ez nem téveszt meg bennünket. Ugyanez a csapat a múlt bajnokságban még a feljutásért küzdött, s épp ezért a jelenleginél ma is sokkal többre hivatott együttes. Szereplésükben közrejátszik kulcsjátékosuk, a többszörös válogatott Márton Gábor sérülése. Ez a mérkőzés az ő számukra vízválasztó lehet további sorsuk szempontjából, épp ezért minden energiát mozgósítani fogunk majd a 3 pont begyűjtésére. A mérkőzés háromesélyes. Sok függ attól, hogy csatáraink milyen napot fognak ki, és az adott pillanatban hatékony lesz-e a helyzetkihasználás. Nemcsak védekezni, hanem támadni is fogunk, mert gól nélkül egy pontot sem tudunk szerezni.

- Szerdán Péten játszottak Magyar Kupa-mérkőzést a megyei osztályban szereplő csapat ellen. A fölényes, 8-0 arányú győzelem mutatja, jó formában vannak csatárai.

- Az MK-mérkőzést nem lehet összetéveszteni a bajnokikkal. Ám ha megnézzük, ki lőtte a legtöbb gólt ebben a mezőnyben, akkor látszik, hogy csatárainknak van érzékük a gólszerzéshez, bár ehhez a szerencsének is társulni kell. Bízom benne, hogy ma Pécsett gólt vagy gólokat tudunk majd szerezni. Akkor nem maradhat el a minimális célként kitűzött egy pont begyűjtése sem.

Az Industrie FC-Marcali várható kezdőcsapata: Németh V. - Soós, Bozsó, Kovácsevics - Farkas N., Máté, Sallai, Duli - Kozarek, Reinaldó (Piri), Búzás. Csereként Molnár, Nokta, Maximics, Latyák, Ábrahám juthat játéklehetőséghez.

Ivusza István

fel

Labdarúgás.

A Magyar Labdarúgó Szövetségben tegnap kisorsolták a labdarúgó Magyar Kupa harmadik fordulójának párosítását. A legjobb tizenhat közé jutásért a - hétközi fordulót követően - még állva maradt két somogyi együttes is érdekelt. A Siófok FC és az Industrie FC-Marcali gárdája egymás ellen lép pályára. A két NB I/B-s csapat mérkőzését október 10-én rendezik.

Megyei III. osztályú labdarúgó-bajnokság
Marcali csoport
A 4. forduló eredményei: Mesztegnyő-Táska 2-2; Horvátkút-Marcali Vállalkozók SE 0-4; Kiskorpád-Szőlősgyörök 2-0; Ordacsehi-Balatonújlak 2-1; Balatonberény-Somogyjád 3-4. - A Balatonfenyves-Balatonlelle SE II.-Somogybabod találkozót október 23-ára halasztották.

Így folytatják

Marcali csoport
VASÁRNAP
Az 5. forduló párosítása (az elöl álló csapatok a pályaválasztók, a kezdési időpont 16 óra): Balatonújlak-Kiskorpád (Nyerki V.); Szőlősgyörök-Horvátkút (Nyers Z.); Marcali Vállalkozók SE-Mesztegnyő (Ignáczi I.); Táska-Balatonfenyves (Nagy E.); Somogyjád-Ordacsehi (Nagy L.); Balatonlelle SE II.-Somogybabod-Balatonberény (Jakabfi L.). - Az ifjúsági mérkőzések egy-ségesen 14 órakor kezdődnek.

fel

 
Vágó Zoltán 1998 - 2002