Nyugaton ismét nyert a marcali
A táblázaton elfoglalt helyzetek alapján talán kis túlzással feljutási rangadót játszottak az NBI/B Keleti-csoportjában. A második helyezett Eger együttese a Békéscsabát fogadta: 0-1-es félidőt követően 1-2-re a viharsarkiak nyertek, s így immár fölényesnek mondható négy pontos előnyük.Nyugaton idegenben verte a marcali a Siófokot (0-2), s így maradt az élen.

Siófokon szerepel a listavezető

Labdarúgó-NB I/B csoport - 7. forduló

A listavezető Marcali ellen ma este hét órakor kezdődő megyei rangadón szeretné kijavítani a múlt heti büki bakit a siófoki legénység.


Siófok

- Úgy tudjuk, komolyan elbeszélgetett a héten a játékosaival a vereséggel végződött két legutóbbi találkozó kapcsán. Hatásos volt a lelki fröccs, s újra az első három fordulóban látott Siófok lesz a pályán? - kérdeztük tegnap Mucha Józseftől, a balatoniak szakvezetőjétől.

- Azt szeretném, ha így lenne - felelte. - Most az a legfontosabb, hogy ne kapjunk ki. A Rákóczi és a Bükfürdő ellen is felvállaltuk a nyílt játékot, holott ha a biztonságra törekszünk, most lehet, hogy két ponttal több állna a csapat neve mögött. S három győzelem mellett két döntetlen mennyivel szebben mutatna... Ki kell mondani, hogy az eddigi fordulók alapján a Marcali most még Siófokon is esélyesként lép pályára. Mi persze ezúttal is győzni akarunk, mert ezzel tartozunk önmagunknak és a közönségünknek is.

- A büki mérkőzés előtt azt mondta: néhányan az utolsó lehetőségüket kapják meg. Változik tehát az összeállítás?

- Volt, aki élni tudott ezzel a lehetőséggel, s volt, aki nem. Botorság lenne most alapjaiban felforgatni a csapatot, ám hogy lesz változás, az bizonyos. Már csak a kényszer miatt is, hiszen Lászka Balázst kiállították, s egy találkozóra eltiltották, Montvai Tibort pedig családi gyász érte, így a Marcali ellen nem tudom figyelembe venni. Az utolsó edzést is megvárom, s alszom még egyet a végső összeállításra. Tény, hogy az első három mérkőzésen "nulla gólos" védelem négy találatot is összeszedett a két utolsó meccsen, így tehát leginkább hátul képzelhető el változás. Elöl pedig a rutinos Földes István, vagy a fiatal, jól cselező, már az NB I-ben is bemutatkozott ex-emtékás Lipcsei Mihály játszhat Montvai helyett. Kedden, a Ferencváros ellen örömömre többen is roppant motiváltan léptek pályára, s azok közül is, akik eddig kevés lehetőséget kaptak.

A Siófok FC tervezett kezdőcsapata, két kérdőjellel: Csernyánszki - Grósz, Pálfi (Hosnyánszki), Baranyai - Páling, Dulics, Schultz, Kovács P., László - Szabó Cs., Földes (Lipcsei M.).
Fónai

fel

Marcali

- Úgy tűnik, hogy a mai siófoki találkozót a nehezek között is talán a legnehezebbek közé lehet sorolni. A Balaton-partiak nagy tervekkel indultak a bajnokságban, s most kissé megtorpantak. Egy esetleges újabb hazai kudarc a vezetők részéről bizonyára már nem maradna szó nélkül, így biztosan mindent megtesznek majd a győzelemért. Felkészültek erre?

- Természetesen tudjuk, hogy igazi nagy presztízscsata várható, de pszichésen úgy gondolom, hogy most rendben vagyunk - mondta Menczeles Iván edző. - Ahogy említette, nekem is az a véleményem, hogy Demoklesz kardja lóg a fejünk felett, edzőnek, játékosnak egyaránt, hisz egyszemélyes vezetőjük nem aprópénzt fektetett beléjük, s ha nem kap vissza, akkor bizonyára lépni fog. De a mi szempontunkból sem mindegy e mérkőzés, mert nekünk azt kell bizonyítani, hogy ezeket az eredményeket nem véletlenül értük el. Ettől függetlenül azt vallom, hogy nem mi vagyunk a legjobb csapat ebben az osztályban, de viszont bárhol, bárki ellen felvehetjük a versenyt és meglepetést is tudunk okozni, ha mindenki megtesz mindent a sikerért.

Egy, ami tény, hogy eddig hat fordulón keresztül veretlenek vagyunk, s ez a magyar profiosztályban csak a Békéscsabának és nekünk sikerült, s ezt szeretnénk folytatni, bár tudjuk, hogy ez nehéz feladat lesz, mert mai ellenfelünk nagyon erős csapat, sok jó képességű játékosa van, így ők valamivel esélyesebbek. De mivel ismerjük őket, s eddigi mérlegünk pozitív ellenük, bármi előfordulhat. Az is, hogy terveink nem válnak valóra, mert ebben a sportágban minden előfordulhat.

- A Hévíz elleni mérkőzés előtt kellemes gondjai voltak az összeállítást illetően, valamennyi játékosa hadra fogható volt. A mai összecsapásban is ilyen bő keretből válogathat?

- Nehezíti helyzetünket, hogy a Kispest Honvéddal egy időben játszunk, így még nem tudom, hogy Torghelléékre számíthatok-e. De ez a csapat már sokszor bizonyított nélkülük is, s így remélem, hogy ha nem játszanak, most is pótolni tudjuk őket.

Tervezett csapatom: Németh V. - Soós, Szabadi, Sallai, Kovácsevics - Farkas, Máté, Búzás, Duli - Kozarek, Piri.
A kispadosok a Molnár, Nagy Zs., Nokta, Bozsó, Torghelle, Németh N., Maximics keretből kerülnek ki.

Ivusza István

fel

2001.09.02.
Marcali IFC-Hévíz 3-1 (1-1)


Jól indult a mérkőzés a hazaiak szempontjából. A harmadik percben kis híján vezetést szereztek, egy jobb oldali szöglet után Szabadi kapáslövését a vendégek kivágták a gólvonalról. Továbbra is a marcaliak támadtak és egy jobbról beívelt labdát Sallai lekezelt a büntetőn belül, Kutasi lerántotta.

A megítélt tizenegyest Búzás élesen lőtte a jobb alsó sarokba (1-0). A 14. percben növelhették volna előnyüket a marcaliak, Sallai bal oldalról belőtt szabadrúgását Farkas centiméterekkel fejelte a kapu mellé.

Ezután támadtak a vendégek és a 22. percben váratlanul egyenlítettek: Farkas Balázs játékvezető túl szigorúra minősítette Kovácsevics szerelését, tizenegyest ítélt, melyet Lázár higgadtan a jobb alsó sarokba lőtt (1-1).

A 33. percben Czafit 25 méteres szabadrúgását kellett Németh kapusnak bravúrral a felső léc alól kitornászni. Aztán a másik oldalon pár perccel később Torghelle fejesét Kuczkó kapus a kapufa segítségével mentette.

Szünet után az első esemény a 60. percben történt: Kozarek óriási lendülettel elviharzott a bal oldalon, s belőtt labdája a kapufáról Erdélyi kapus kezébe hullott. Jól cseréltek a marcaliak, mert a csereként beállt Duli a 78. percben egy kapu előtti kavarodásból vezetéshez juttatta csapatát (2-1).

A gól után a kétszer is reklamáló Purtot a játékvezető kiállította. A hévíziek emberhátrányuk után sem adták fel, a 87. percben egyenlíthettek volna, de Lázár bal oldalról lőtt óriási, 22 méteres szabadrúgása a felső kapufáról vágódott a mezőnybe. S hogy a végére is maradjon csattanó, a 92. percben Torghelle elfutott a jobb oldalon és 14 méterről hatalmas gólt lőtt a jobb felső sarokba (3-1).

A hazaiak így öszszességében megérdemelt győzelmet arattak, szép számú közönségük tapsvihara mellett vonulhattak le a pályáról, mert tovább folytatták az idei bajnokságban eddig elért nagyszerű eredményüket: a 6. forduló után is tovább vezetik a nyugati csoportot.

fel

Így játszottak

Vezette: Farkas (Kömpf, Kiss Gy.)
Marcali: Németh V. - Soós, Szabadi, Kovácsevics, Máté-Far-kas, Sallai, Németh N., Búzás - Torghelle, Kozarek. Edző : Menczeles Iván.
Hévíz: Kuczkó - Rehák, Lázár, Zugor, Gaál - Stieber, Czafit, Kutasi, Búza - Purt, Kiss T. Edző: Pusztai László.

Csere: Czafit helyett Tsupik a 45. percben, Kuczkó helyett Erdélyi a szünetben, Németh N. helyett Duli a 70. percben, Kiss helyett Németh a 75. percben, Kozarek helyett Piri a 80. percben, Sallai helyett Bozsó a 80. percben.

Sárga lap: Kutasi (7. p.), Kozarek (28. p.), Kovácsevics (50. p.), Búzás (90. p.)

Kiállítva: Purt második sárga lap után (78. p.) Szögletarány: 10:5 (8:2).
Jók: Soós, Máté, Búzás, Kovácsevics, ill. Gaál, Rehák és Lázár.

Menczeles Iván: - Nemes, erős ellenfél ellen úgy érzem megérdemelt győzelmet szereztünk, de ez a jó kezdés nem téveszt meg bennünket. Ugyanúgy dolgozunk tovább mint eddig.

Pusztai László: - Rengeteg hibával játszottuk a mérkőzést, sajnos a játékvezető a hajrában a Marcali részére bebiztosította a győzelmet. Purt viselkedését én is elítélem.

Ivusza István

fel


Autósport

A Marcali Autósport Egyesület versenyzője Törő Zoltán a nyáron két ralycross futamon is részt vett. Július 7-8.-án Nyírádon zajlott futamon a szombati futamokat az esős időjárás miatt áttették vasárnapra, bár sok versenyző örült volna ha ilyen időjárásban is megtartják őket.

A vasárnapi napon az első két előfutamban első illetve második helyet szerzett Törő Zoltán ezért nem látta értelmét a 3. futamon kockáztatni, mivel így is bekerült az A döntő 3. helyére. Összességében kategóriájában első abszolut helyezésben 3. lett.

A következő futamra augusztus 20.-án Máriapócson került sor, a hagyományosan balszerencsés versenyen most sikerült megismételni a nyírádi produkciót és újra kategória első abszolut 3. lett versenyzőnk. Törő Zoltán ezzel a ralycross II. osztály Nemzeti Bajnokságának első számú esélyese lett 1,6-os kategóriában, miután 10 pont előnyre tett szert az üldözőkkel szemben. a hátralevő két futamon mindenképpen indulni szeretne és ezeken már két 3. hely is elég lenne a bajnoki címhez, de a minnél jobb abszolut eredmény a cél.

Mivel technikai sportról van szó mindenképpen meg kell említeni Ribár Csaba szerelő nevét aki a versenyautót készíti fel, javítja a versenyek közben.
Az Törő Zoltán reménykedik, hogy a jó szereplés további támogatókat állít az egyesület mellé, látván hogy nem hiábavalóan teszik.

*

Augusztus 19-20.-án ifjúsgi Milleniumi labdarugó torna zajlott Marcaliban Parrag Péter szervezésével. a 10 éves korcsoportban 8 csapat indult. A hazaiak két csapattal is indítottak. A helyezéseket 2x15 perces körmérkőzésekkel döntötték el.

Az első számú Marcali csapat eredményei:
Marcali I.-Nagykanizsa 3-1
-Zalaegerszeg 5-0
-Pécs 0-1
-Szombathely Lurkó FC 2-1
-FTC 2-1

A torna gólkirálya Kovács Péter (FTC) lett. Legjobb kapus: Babina Erik (Marcali) Legjobb játékos: Bozsó Gábor (Marcali)

Végeredmény: 1. Marcali I. 2. Zalaegerszeg 3. Szombathely 4. FTC 5. Pécs 6. Nagykanizsa 7. Marcali II. 8. Keszthely

A tornagyőztes Marcali I. játékosai: Babina Erik, Bőle Lukács, Kovács Olivér, Bozsó gábor, Balogh Bálint, Tislér Ervin, Tóth Szabolcs, Tóth Tamás, Horváth Rajmund Felkészítő: Elek István.

fel


2001.09.01

Szeptember elsején került sor a Marcali VSZSE rendezésében a 4 csapatos Mekito Kupa kézilabda tornára, ahol az NBI-ből kiesett hazai együttes a leendő NBIB-s csoportellenfeleivel mérkőzött meg. A torna 4 mérkőzésből állt az első két mérkőzés győztesei játszottak az első helyért a vesztesek a 3. helyért.

A mérkőzések eredményei:

Marcali VSZSE-Pécsi EAC 27-30 (11-12)

7m.: 7/3 ill 12/6 Büntetések 4 perc ill. 0
Góllövők:

Marcali VSZSE: Kerner-Müller 4, Utasi 5, Mészáros 3, Balogh 2, Kovács 9, Milinte 4 Cs.: Bödör (kapus), Erdei, Nagy.
PEAC-TÁSI: TAKARÓ - Klász 1, BALOGH 4, TOMASOVICS 3, Szűcs 4, HORVÁTH 2, SOMLAI 11. Cs.: Vicze (kapus), Savanyú 1, Szedlák 1, Berta 1, Szánti.

A mérkőzés gyors és eredményes pécsi rohamokkal indult és a továbbiakban is ők irányították a mérkőzést egészen a félidő közepéig. A marcaliak jórészt a pécsi kapust célozták lövéseikkel. Már 4-10 volt az állás amikor a hazaiak megrázták magukat és felzárkóztak egy gólra és a félidő végéig ez a különbség maradt.

A második félidő elején újra kissé elhúztak pécsiek majd újra Marcali kapaszkodhatott. Feltünő volt hogy milyen sokszor kerülhettek tiszta lövőhelyzetbe a pécsiek játékosok. A védekezésen még lesz mit csiszolni a bajnoki rajtig.

A 2. mérkőzés eredménye: Nagyatád-Tolna 18-23 (10-11)

a 3. helyért Marcali-Nagyatád 36-29 (17-8) A Marcali magabiztos győzelmet aratott megyei riválisával szemben akitől egy pár héttel korábbi edzőmérkőzésen Nagyatádon 6 góllal kikapott.

A döntő:
PEAC-TÁSI - Tolna
32-29 (17-12)
PEAC-TÁSI: TAKARÓ - KLÁSZ 9, Balogh 3, Tomasovics 3, Székely 3, Szűcs 3, SOMLAI 6. Cs.: Savanyú 3, Berta 2, Horváth, Szánti.
A torna legjobb játékosa: Somlai Viktória (PEAC-TÁSI).
Legjobb kapus: Baranyi Erzsébet (Tolna)
Gólkirálynő: Kovács Judit (Marcali)


Összességében lassan alakul a Marcali csapat ami talán az NBIB középmezőnyében meg tud kapaszkodni. Főleg ha sikerül megegyezni a Cornexivel, ezáltal 2-3 21 év alatti játékos szerepelhetne kölcsönjátékosként Marcaliban.

fel

2001.09.05.


Magyar Kupa selejtező 1. forduló
Marcali VSZSE-Hévíz SK 28-25 (18-12) Marcali 50 néző, vezette: Hóbor-Tóth.

Marcali VSZSE: BÖDÖR-UTASI 10(5),Erdei, Mészáros 2, Balogh 2, KOVÁCS 10 (2), Milinte 3. Csere: Pék 1. Edző: Tóth István

Hévíz SK: Sárközi-Kerkai 2, TANAI 5, Major 5(2), Lengyel 1, Golovko 4, Csongár 2. Cserék: Kulka, TAKÁCS(kapusok)-GEIGER 6 Edző: Csíkos László


A mérkőzésen az újonnan igazolt játékosok közül Kerner Krisztina és Müller Márta még nem játszhatott a játékengedélyek hiányában. Ezért elég szűkös kerettel állt ki a mérkőzésre a Marcali bár a vendégek kispadján is csak egy mezőnyjátékos ült a két kapus mellett csereként.

A vendégeknél két volt marcali játékost is felfedezhettünk: Major Bernadettet és Tanai Bernadettet.

Álmosan indult a mérkőzés, sokáig gól sem született, majd a hazai együttes végre betalált és ettől kezdve nem engedte ki a kezéből a vezetést főleg Utasi és Kovács gólerős játékának köszönhetően.

A magabiztos félidei előny a második félidő közepére két-három gólosra apadt a sorozatos hibák után amivel nagyrészt a héviziek kapusát tették naggyá a Marcali játékosok, de szerencsére a hazai kapuban Bödör Szilvia is nem egyszer remekelt. Így nem volt kérdéses melyik csapat jut a Magyar Kupa második fordulójába.

fel

Hétvége eseményei:

Szombat:

Labdarúgás
NB I/B csoport: Siófok FC-Industrie FC Marcali. Siófok, 19 óra V.: Ákos (Mező, Heibl). Pécsi MFC-Kaposvári Rákóczi FC-Contimex. Pécs, 16.30 óra V.: Megyebíró (Gyarmati, Tóth).

Vasárnap:

Leány kézilabda országos serdülőbajnokság: Marcali VSZSE-Tolna SE. Marcali, városi sportcsarnok, 10 óra. Fonyódi Petőfi SE-UKSE Szekszárd. Fonyód, Petőfi sportcsarnok, 11 óra. Siófoki VSE- Pécsi TÁSI. Siófok, IV. Sz. Általános Iskola, 15 óra.

Megyei III. osztályú labdarúgó-bajnokság:


Marcali csoport: Balatonújlak-Balatonberény (Hoffer); Szőlősgyörök-Ordacsehi (Nyers); Marcali Vállalkozók-Kiskorpád (Szabó); Táska-Horvátkut (Nagy L.); Balatonfenyves-Mesztegnyő (Nagy E.); Somogybabod-Somogyjád (Nagy J.).

Szóval Vállalkozók:
1. ford.
Ordacsehi-Marcali 3-3 (3-2)
150 néző V.: Nyerki
Ifi: Ordacsehi-Marcali 2-0

2. ford
Marcali-Kiskorpád 0-1 (0-1)
70 néző, V.: Szabó
G.: Hohecker
Ifi: Marcali-Kiskorpád 6-0

fel

 
Vágó Zoltán 1998 - 2002