Marcali

Az IFC-Marcali labdarúgói az elmúlt hét végén fölényes 7-2-es, kiütéses győzelmet arattak Kaposváron, a somogyi rangadón a Rákóczi ellen, s ezzel tovább javították a két csapat közti pozitív mérlegüket.

- Úgy érzem, nagy bravúrt hajtottunk végre - kezdte értékelését Menczeles Iván edző. A csapat taktikailag mindent betartott, óriási lelkesedéssel küzdött, s egy kreatív támadójátékból gyönyörű bombagólokat lőttünk, melyhez hasonlókat Kaposváron ritkán láthatnak. Ezzel számomra a marcali csapat történelmet írt a megyeszékhelyen.

Sajnos, egy kicsit árnyékot vet az egészre az a tény, ahogy a média ezt tálalta ország-világ előtt. Kaposvári szemszögből a mérkőzést úgy tárták a nyilvánosság elé, hogy "több mint vereség", s nem úgy, mint egy nagyszerű marcali győzelmet a megyeszékhelyen. Nem hétszer lőttünk kapura, hanem annyiszor, ahányszor akartunk, s nemi mi vagyunk a hibásak azért, hogy ellenfelünk ilyen rosszul játszott.

- Most kétszer egymás után hazai pályán játszanak. Vasárnap az ellen a Bük ellen, amely a 10. helyen áll 1-12-es gólkülönbséggel, 3 ponttal. A "Kötelező győzelem!" jelszóval lépnek holnap pályára?

- Természetesen minden mérkőzésen győzni szeretnénk, pláne, ha otthon játszunk. De azt is tudni kell, hogy a mai labdarúgásban minden megtörténhet, ezért tudásunk és akaratunk legjavát kell nyújtanunk ahhoz, hogy a 3 pontot megszerezzük.

Láttam a Hévíz elleni mérkőzésüket, egyáltalán nem gyenge csapat, csak rosszul kezdtek, de valószínű, hogy ez a siker önbizalmukat visszaadja, így jó csapat lesz ellenfelünk.

De azért nekünk mindenképpen nyerni kell, mert annyira jól kezdtük a bajnokságot, hogy ott szeretnénk maradni az élvonalban, így feltétlen szükség lenne a 3 pontra.

Összeállításunk annyiban változik, hogy Németh Viktor kapusunkat, aki eddig kitűnően helytállt, s az osztály legjobb kapusának tartok, pihentetem, hogy lehetőséget adjunk fiatal, ifjúsági válogatott kapusunknak, Molnár Máténak, hogy tétmérkőzésen is bizonyítsa tehetségét.

Az IFC-Marcali várható kezdőcsapata: Molnár - Soós, Szabadi, Kovácsevics - Farkas, Máté, Sallai, Búzás, Duli - Piri, Kozarek. A kispadosok az alábbiakból kerülnek ki: Németh V., Bozsó, Nokta, Ábrahám, Maximics, Da Silva, Latyák.

Ivusza István

fel

Tóth István visszatért

Kézilabda NB I/B - nők

Régi-új edzővel készül a Marcali VSZSE-Lénia az NBI/B-s bajnoki szezonra. Tóth István az egykori marcali sikerkovács, aki annak idején az NBII-es bajnokcsapatot egészen az NBI-ig vezette, ismét leült a Lénia kispadjára. Két év élvonalbeli szereplés után azonban a jelenlegi helyzet lényegesen különbözik a három évvel ezelőttitől.

Marcali

Az együttes májusban játszott utoljára bajnoki mérkőzést, az új szezon szeptember végén kezdődik. Ennyi idő alatt még Marcaliban is - ahol a kézilabda népszerűsége vetekszik a labdarúgáséval - szinte kiesik a köztudatból az egykori élvonalbeli klub.

A csapat menedzselése és új támogatói kör kiépítése a szakmai vezetés legnehezebb feladata lesz.


Távozott Marcaliból Koroknai Viktória (Vasas), Peringer Orsolya (Bp. Spartacus), Hagyánek Barbara (Bp. Spartacus), Szloboda Judit (Zalakaros), Krajczár Ibolya pedig befejezte játékos-pályafutását. Ezen a poszton azonban NBI-es erősségű lesz a Marcali.

Visszatért Orosházáról Kerner Krisztina, és sikerült megegyezni Bödör Szilviával is. Új játékosok még Balogh Margit (TFSE), Müller Melinda (Szekszárd), Peti Gréta (Kéthely) és Szigetvári Andrea (Nagyatád).

A Marcaliban edzőtáborozó Cornexi elleni erőfelmérőn kevés jó teljesítményt nyújtó játékos akadt az augusztus 6-tól napközis rendszerben, napi két edzéssel készülő Léniában; de Tóth István vezetőedző nem tulajdonított jelentőséget a felkészülés elején tartó csapat gyenge eredményének.

Ezen a találkozón az évek óta Németországban játszó Peringer Lívia is részt vett, sőt a csapat legjobbja volt, a kiváló átlövő leigazolására azonban kevés az esély.
Utasi Ágota továbbra is marad Marcaliban, és úgy tűnik, hogy Mészáros Anitával is sikerül megegyezni.

Tóth István így látja együttese esélyeit:
- Teljesen új csapatot kell építeni, amelyben a marcali fiataloknak nagyobb szerepük lesz. Ha az erősítések sikerülnek, a jelenleg még kétes esetek a mi javunkra dőlnek el, úgy elérhetjük célunkat, az első hat hely valamelyi- kének megszerzését. Egyelőre még nem látjuk az élvonalbeli szereplés lehetőségét, de egy sikeres év után, új támogatói kör segítségével reménykedünk abban, hogy Marcali ismét felkerülhet a magyarországi kézilabdatérképre. Addig is telt házas mérkőzéseken szeretnénk kiszolgálni lelkes szurkolótáborunkat.

Samu László

fel

Kaposvári Rákóczi-Contimex FC-Industrie FC Marcali 2-7 (1-5)

Labdarúgó-NB I "B" csoport (4. forduló)

Labdarúgóberkekben (a megyén belül és a határain túl is) bizonyára még sokáig szolgáltat beszédtémát a Kaposvári Rákóczi Contimex FC-Indus-trie FC Marcali NB I "B" csoportos somogyi labdarúgó-rangadó. A hajdanán élvonalban szereplő Rákóczi még a legnagyobb csapatoktól sem kapott hazai pályán egy félidő alatt öt gólt.

Kaposvár

A somogyi rangadón a vendég Industrie FC Marcali csapata lelépte a Kaposvári Rákóczi-Contimex FC-t

Kilenc gól kilencven perc alatt. Öröm Marcaliban, bosszúság Kaposváron. Pedig úgy indult a találkozó, hogy a hazaiak simán begyűjtik a három pontot. Az első percektől a Rákóczi kezdeményezett, ám valamirevaló gólhelyzete nem akadt. Igaz, a másik oldalon sem, mégis tetemes előnyt szerzett a vendégcsapat.

Kozarek lépett elő főszereplővé, aki egy szép fejessel érte el első gólját, hogy aztán a "kígyó térről" egy ártalmatlannak tűnő, nem éppen jól eltalált szabadrúgással növelje tovább csapata előnyét.

Farkas távoli bombagólja ugyancsak a szépségdíjas kategóriába sorolandó, ám az a játék már semmiképp, amit ezt követően a Rákóczi produkált.

Alig szépítettek Marcsekék, máris kettővel válaszoltak Piriék, akik teljesen átírták a mérkőzés tervezett forgatókönyvét, mégpedig úgy, hogy abba nem engedtek beleszólást a hazaiaknak.

A vállalkozó kedv, a kellően adagolt "célzóvíz", a kishitűség sutba dobása, no és a sok mozgásra épülő, szervezett csapatjáték szülte ezt az eredményt, amely azt bizonyítja - ha nem szerencsével párosuló egyedi esetről van szó, ami majd a továbbiakban kiderül -, hogy a mostani marcali csapattal minden ellenfélnek számolnia kell.

fel

A gólok története. A 13. percben Sallai emelte középre a labdát, és Kozarek a tizenegyes pont tájáról két védő között fejelt a jobb felső sarokba (0-1).

A 15. percben Kozarek 35 méteres szabadrúgása a talajról felpattanva vágódott a jobb felső sarokba (0-2).
A 16. percben Piri labdáját Farkas N. I. 18 méterről bombázta ugyancsak a jobb felső sarokba (0-3).A 18. percben Marcsek a Pesttől kapott labdát 15 méterről vágta a hosszú sarokba (1-3).A 35. percben egy 20 méteres, vendég szabadrúgás utáni kavarodást követően Kozarek közelről továbbította a labdát a kapuba (1-4) .A 37. percben Palágyi elvesztette a labdát, Piri rácsapott, és 16 méterről ő is kilőtte a jobb felső sarkot (1-5).

A 61. percben Duli a Földváritól szerzett labdát éles szögből tíz méterről bombázta a bal sarokba (1-6). A 78. percben Marcsek beívelését Takács L. hét méterről küldte a jobb sarokba (2-6). A 84. percben Bozsó hozta helyzetbe Kozareket, s az elemében lévő marcali csatár mintegy tíz méterről állította be a végeredményt (2-7).

Így játszottak:

Kaposvár, Rákóczi-stadion, 1000 néző. V.: Farkas B. (Koch, Mészáros I.).

Kaposvári Rákóczi-Contimex FC:Balajcza - Csík - Mező, Palágyi, Barna - Földvári, Nagypál, Tóth B., Marcsek - Pest R., Rob. Edző: Őze Tibor.
Industrie FC Marcali:Németh V. - Farkas N. I., Szabadi, Soós, Kovácsevics - Máté, Sallai, Buzás, Duli - Piri, Kozarek. Edző: Menczeles Iván.Csere: Rob helyett Rajczi a 38. percben, Palágyi helyett Ulrich a 40. percben, Pest R. helyett Takács L. a 48. percben, Piri helyett Da Silva a 65. percben, Duli helyett Bozsó a 83. percben, Németh V. helyett Molnár M. a 83. percben.
Sárga lap: Ulrich az 59. percben, Kovácsevics a 87. percben. Szögletarány: 11-1 (6-0).

Őze Tibor: - A világ legjobb csapata sem bírná el, hogy az ellenfél valamennyi célzott kapura lövése góllal végződjön.
Menczeles Iván: - Aki látta ezt a mérkőzést, annak nem kell azt kommentálnom. A két csapat nem volt egy súlycsoportban a somogyi rangadón.

Jutasi Róbert

fel

További eredmények:

Dorog FC-Pécsi MFC 0-2 (0-1)
Százhalombattai FC- Pápai ELC 1-1 (0-1)
BTK Bükfürdő-Hévíz 1-0 (0-0) Lombard FC Tatabánya- Nagykanizsai FC 7-1 (2-1)
A Celldömölki VSE-Antók FC-Siófok FC mérkőzést szeptember 12-én, szerdán játsszák.


Somogyi mesterlövészek
INDUSTRIE FC MARCALI 6 gólos: Kozarek. 4 gólos: Duli. 3 gólos: Buzás (egyet 11-esből). 2 gólos: Piri.
1 gólos: Farkas N. I.
SIÓFOK FC 2 gólos: Lászka, Szabó Cs., Schultz. 1 gólos: Kovács P., Földes I.
KAPOSVÁRI RÁKÓCZI-CONTIMEX FC 3 gólos: Rajczi, Marcsek. 2 gólos: Pest R.
1 gólos: Takács L., Barna (11-esből).

fel

Rangadóra hangolva

A ma délután 17 órakor kezdődő Kaposvári Rákóczi-Contimex FC-Industrie FC Marcali mérkőzéssel megkezdődik a megyei rangadók sorozata az új NB I "B" csoportos labdarúgó-bajnokságban; a megerősödött kaposvári csapat egy jelentősen átszervezett marcali együttest lát vendégül.

Kaposvár

A ma délutáni megyei rangadó esélyese a hazai csapat, s nem csak a pályaválasztó okán; egységesebbnek, összeszokottabbnak, és szemre erősebbnek is tűnik az ellenfelénél. Őze Tibor, a Kaposvári Rákóczi-Contimex FC edzője a két idegenbeli mérkőzésen elsősorban csapata támadójátékával volt elégedett, hiszen hét gólt szereztek. Megítélése szerint az újonnan érkezők a vártnál gyorsabban és zökkenőmentesebben illeszkedtek be az együttesbe, s ez még nagyobb önbizalmat kölcsönöz most mindannyiunknak.

- A két somogyi együttes egymás előtt szinte nyitott könyv; aligha tudják valami váratlan újjal meglepni a másikat - vélekedett Őze Tibor. - Most is az lesz a döntő, hogy melyikük lesz képes az akaratát rákényszeríteni a másikra. A mi csapatunk képzett játékosokkal tűzdelt, s ez az én dolgomat is megkönynyíti. Időnként csak a játéknak a keretét kell megadnom, a többit - ha jó formában vannak a játékosok - maguk töltik meg tartalommal.

A kaposvári szakvezető küzdelmes mérkőzésre számít. Mint mondta, a marcaliak bizonyára most is lelkes és harcos erényeikkel lépnek pályára, s az ilyen megyei rangadókon bizony kisebb jelentősége van a papírformának. Kaposváron azonban bizakodnak, hogy ezúttal annak a bizonyos papírformának mégiscsak lesz jelentősége.

A Kaposvári Rákóczi-Contimex FC-nél Rob Kornél, Ulrich Roland, Földvári Csaba és Pest Roland sérülése okoz gondot; valamennyien érzik még a hétközi vasi mérkőzés nyomait. Kérdéses, hogy közülük ki tudja ma délután vállalni a játékot. Amennyiben a sérültek állapota nem javul, az alábbi csapat kezd: Balajcza - Palágyi, Csík, Mező, Barna - Finta, Nagypál, Horváth Z., Tóth B. - Rajczi, Marcsek. A cserepadon Házi, Szabó M., Tóth G., Lassú, Erdei és Takács L. foglal helyet.

Jutasi

fel

- A Kaposvári Rákóczi-Contimex FC elleni, múlt évi mérlegük pozitív ugyan, mégis nem gondolja, hogy rosszkor utaznak? A zöld-fehérek ugyanis jó passzban vannak; kedden este egy sima ötöst gurítottak idegenben a Büknek. Minden jel arra vall, hogy fel akarnak zárkózni az élvonalhoz, ehhez viszont mindenképpen nyerniük kellene, s ha van papírforma, akkor most hazai pályán mindenképpen ők az esélyesebbek.

- Hogy melyik csapat mennyit rúg a másiknak, abból nem lehet kiindulni - mondta Menczeles Iván, az Industrie FC Marcali edzője. - Nem ezért lesz nehéz ez a kaposvári fellépés, hanem azért, mert a Rákóczi megerősödött, egységes, jó csapatnak tűnik, felkészült vezetőedző irányítja, s még a feljutásra is esélyes. De Tatabányára is úgy utaztunk, hogy esélyesebbnek tűnt a Lombard, azonban ott is sikerült a bravúr. A Rákóczi ellen is szeretnénk egy pontot szerezni, s folytatni a bajnokságban eddigi jó teljesítményünket, tovább őrizni a veretlenségünket. Nagyon jól tudjuk, hogy most nehezebb dolgunk lesz, mint a tavasszal volt. Mindenképpen gólokat akarunk szerezni: egy pillanatig sem félünk, bátran fogunk támadni. Ehhez a taktikához viszont igazodnia kell az ellenfelünknek. Ha viszont az ő akaratuk érvényesül, akkor megint csak védekezésre kényszerülünk majd. A két csapat között jó a viszony; ennek megfelelően igazi presztízscsatát várok nagy küzdelemmel, de sportszerű keretek között.

- A várható kezdőcsapat?

- A terveim szerint a Németh V. - Soós, Szabadi (Pasics), Kovácsevics, Sallai - Farkas N. I., Máté, Buzás, Duli - Kozarek, Piri (Reinhold) öszszetételű csapat fut ki a pályára Kaposváron. A cserepadon Molnár M., Latyák, Nagy Zs., Nokta és Ábrahám kap helyet.

Ivusza

fel

 
Vágó Zoltán 1998 - 2002