Biztosnak tűnt a győzelem

Industrie FC Marcali-Celldömölki VSE 3-3 (3-1)


Marcali

Az első percek tapogatózó játéka után már az 5. percben a vendégek kapujában táncolt a labda (1-0). Tíz perccel később tovább növelhette volna előnyét a marcali együttes, Németh N. azonban nagy helyzetben hibázott. Ez megbosszulta magát; Fodor szép alakítással egyenlített (1-1). Sőt, a celldömölkiek a 21. percben már akár át is vehették volna a vezetést, de Sipos 16 méteres nagy lövése szerencsére a kapufán csattant. A hazaiak a 32. percben aztán lekopírozták az első gól előtti jelenetet, amikor is újra Duli volt szemfüles (2-1). Négy perccel az első félidő zárása előtt Buzás jó 25 méterről váratlan lövéssel lepte meg a celldömölki hálóőrt (3-1).

A 46. percben a vendégek kis híján szépítettek; egy kapu előtti kavarodás után Kovácsevics csak a gólvonalról tudott fejjel menteni. Pintér Attila edző kettős cserét hajtott végre, amellyel felgyorsult a celldömölki gárda játéka, s a 67. percben Cseke révén sikerült szépíteniük (3-2). Az utolsó félórában mezőnyfölénybe kerültek a vendégek, akik az utolsó pillanatig hajtottak az egyenlítésért. Már a 94. percben jártunk, amikor sikerrel járt az erőfeszítésük (3-3).

Az Industrie FC Marcali csapata a második félidőben nyújtott gyengébb teljesítményével és könnyelműségével egy biztosnak tűnő győzelmet szalasztott el.

Így játszottak

Marcali, 1200 néző. V.: Bede (Tóth S., Tamássy).
Industrie FC Marcali: Németh V. - Soós, Pasics, Kovácsevics - Farkas N. I., Máté, Sallai, Duli - Buzás, Torghelle, Németh N. Edző: Menczeles Iván.
Celldömölki VSE-Antók FC: Szép - Horváth, Csákvári, Puglits, Szöllősi - Cseke, Somorjai, Sipos, Hegyi - Gajda, Fodor. Edző: Pintér Attila.
Csere: Gajda helyett Germán az 55. percben, Szöllősi helyett Tóbiás a 62. percben, Sallai helyett Szabadi a 77. percben, Németh N. helyett Kozarek a 78. percben, Pasics helyett Nokta a 84. percben, Csákvári helyett Marián a 84. percben.
Sárga lap: Puglits a 45. percben, Máté az 52. percben, Sipos a 79. percben, Tóbiás a 81. percben, Torghelle a 88. percben.
Gólszerzők: Duli 2 (az 5. percben és a 32. percben), Buzás (a 41. percben), illetve Fodor (a 16. percben), Cseke (a 67. percben), Marián (a 94. percben).
Szögletarány: 3-4 (2-1).
Jók: Máté, Soós, Duli, Buzás, illetve Sipos, Puglits, Cseke, Fodor.

Menczeles Iván: - Ilyen a futball... Hiába vezetünk 3-1-re, ha nem koncentrálunk végig az (egyébként erős) ellenfél ellen. Egyébként szerintem a 94. percben esett celldömölki egyenlítő gól előtt a labda már vagy fél méterrel túl volt az alapvonalon.

Pintér Attila: - Gólhelyzet nélkül kaptunk három gólt nagy egyéni hibákból. A helyzeteink közül csak hármat tudtunk berúgni, s mivel az ellenféllel is rúgattunk hármat, így döntetlen lett a vége. Győzelmet szalasztottunk el...
Ivusza István

fel


Edzőtáborban a diákbirkózók

A tavaszi regionális versenyek eredményein felbuzdulva szervezett edzőtáborozást a Ladi János Általános Iskola diáksportköre - Gróf László edző vezetésével - Mesztegnyőn.

A Szigetvárról, Mozs-góról és Marcaliból érkező birkózópalántákon kívül Szlovákiából és Szlovéniából is érkezett egy küldöttség. A napi két edzést számtalan szabadidős program színesítette. Az utolsó előtti napon - amelyre a Marcaliban edzőtáborozó francia (Roger Paris) fiatalok is megérkeztek - igazi nemzetközi viadalon mérhették le a szakemberek tanítványaik felkészültségét.

A megmérettetésen összesen hatvan érmet és több különdíjat osztottak ki. A részt vevő csapatvezetők úgy határoztak, hogy jövőre ugyanitt megrendezik az edzőtábort. A verseny eredményei: 1. Szigetvári Birkózó Sport Egyesület, 2. Franciaország küldöttsége, 3. Mesztegnyői Iskolai Sportkör Birkózó Szakosztálya, 4. Marcali Szabadidő SE, 5. Szlovákia-Zaposnicky Klub Modrany, 6. Szlovénia küldöttsége.

fel

Folytatni a sorozatot

Jól kezdte az új bajnoki szezont az Industrie FC Marcali NB- I "B" csoportos labdarúgócsapata. Két mérkőzésből négy pont - előbb magabiztos hazai győzelem a Dorog FC ellen, majd egy bravúros döntetlen Tatabányán az ellen a Lombard FC ellen, amely pár hónapja még a legfelsőbb osztályban játszott - , s ezzel a teljesítménnyel az előkelő második helyről vár(hat)ja a folytatást a somogyi alakulat.


- A tatabányai fellépés előtt derűlátó volt, legalább az egyik pont megszerzésében bízott. Mire alapozta az optimizmusát? - kérdeztük Menczeles Ivántól, az Industrie FC Marcali mesterétől.
- Az az edző, aki nem bízik a csapatában, az jobb, ha inkább abbahagyja az edzősködést - mondta Menczeles Iván edző. - Mindig pozitívan kell gondolkodni, s olyan töltést adni a labdarúgóknak, ami jó eredményt hozhat. Én mindennap látom a játékosaimat; ismerem őket, tudom, hogy erősek, de nem csak játékban, hanem lelkiekben is. Valamennyien nyerő típusú labdarúgók, bár játékban még nagyon sokat kell fejlődnünk.
- Holnapi ellenfelük, a Celldömölki VSE-Antók FC egy vereséggel és egy győzelemmel a tarsolyában - amely nem akármilyen volt, hisz 6-0-ra "lehengerelték" a büki gárdát - érkezik Marcaliba. Ezek után mire számít?
- Ismerjük az ellenfelünket; tudatos, taktikus, modern futballt játszanak, amit két hete Kaposváron is bizonyítottak. Jobbak voltak a Rákóczinál, mégsem sikerült nyerniük. Mi sem lennénk nagyon szomorúak, ha esetleg roszszabbul játszanánk, mint ők, a mérkőzés végén azonban mégis Marcaliban maradna mindhárom bajnoki pont. Tisztában vagyunk azzal, hogy nehéz mérkőzés vár ránk holnap délután. Mi azonban itthon játszunk, s lelkes közönségünk segítségével úgy érzem, hogy bárkit legyőzhetünk - miért jelentene kivételt pont a Celldömölk?

Az Industrie FC Marcali várható kezdőcsapata: Németh V. - Soós (Latyák), Kovácsevics, Szabadi - Nagy Zs., Ábrahám, Máté, Nokta, Duli - Piri, Kozarek.
Ivusza -SH 2001.08.11.

fel

Ma volt egy edzőmeccs a következő szezonra felkészülést Marcaliban folytató Cornexi-Alcoa és az NBIB-re készülést ezen a héten elkezdő Marcali VSZSE (immár Lénia nélkül) női kézilabda csapatai között.

Az eredmény a csapatok felkészültségének és edzettségi állapotának megfelelő volt 40-12 (19-4) a Cornexinek. Az NBI-es dobogóaspiránsból csak a győri junior kézilabda VB-n tartózkodó Tóth Mária hiányzott.

Marcali oldalon alakulgat, egy talán ütőképes csapat az NBIB-re. A távozók névsora: (Koroknai-Vasas, Hagyánek-Spartacus, Peringer Orsolya-Spartacus???, Gridnyeva-Vác???, Farkas Vera-???, Szloboda-Nagykanizsa?) mellett elég szép az érkezők névsora is.

Horváth Margit (TFSE) irányító mellett fel lehetett fedezni a jobbszélen Müller Mártát (Szekszárd). Ezenkívül a csapat több régebbi játékosa is feltünt a mérkőzésen: Kerner Krisztina Orosházáról, Pék Evelin Nagyatádról, Peti Gréta Kéthelyről, Peringer Lívia külföldről térhet vissza a marcali csapatba a visszatérő Tóth Isván edző mellett.

A csapat továbbra is számíthat többek között Mészáros, Utasi, Bödör, Kovács, Milinte játékára is.

- Leki -

fel

 
Vágó Zoltán 1998 - 2002