Soha rosszabb idénynyitót!

Industrie FC Marcali-Dorog FC 5-2 (1-1)

Fölényes győzelmet aratott tegnap a bajnoki nyitányon az Industrie FC Marcali NB I "B" csoportos labdarúgócsapata a Dorog FC együttese ellen, s így a bajnoki tabella élére került.

Marcali

Az első játékrészt szórványos hazai támadások és a vendégek szívós védekezése jellemezte. Meglepetésre mégis a vendégek szereztek vezetést a 37. percben egy kontraakcióból (0-1). A dorogiak azonban nem sokáig örülhettek a vezetésnek, mert a hazaiak alig négy perc leforgása alatt egyenlítettek (1-1).
Jól kezdődött a második félidő, hiszen a 47. percben már a lelkesen játszó marcali alakulatnál volt az előny (2-1).

Ezután változatos, élénk lett a játék; a vendégek két csatárt is cseréltek, amely által izgalmasabb lett a játékuk. Ennek ellenére az 57. percben tovább növelte előnyét a hazai gárda (3-1). A vendégek ezután sem adták fel, s a 66. percben szépítettek (3-2). A dorogi gól után újabb marcali rohamok - és újabb hazai találatok - következtek. A 72. percben Engelbrecht szándékosan kezezett a 16-oson belül, a megítélt 11-est pedig Búzás értékesítette (4-2). A végére is maradt még marcali gól, amelyről a csereként beállt Piri gondoskodott két perccel a rendes játékidő letelte előtt (5-2).

A gólokban gazdag, izgalmas - és a második félidőben eseménydús - nyitómérkőzésen az Industrie FC Marcali csapata megérdemelten tartotta otthon mindhárom bajnoki pontot.

fel

Így játszottak

Marcali, 1000 néző. V.: Drucskó (Mező, László).

Industrie FC Marcali: Németh V. - Szabadi - Soós, Ková-csevics - Farkas N. I., Sallai, Máté, Németh N. - Kozarek, Torghelle, Búzás. Edző: Menczeles Iván.

Dorog FC: Czivisz - Tóth N., Engelbrecht, Pálfi - Bodó, Marczinkó, Burzi, Takács, Mlinkovics - Szűcs, Havrán. Edző: Strausz László.

Csere: Németh N. helyett Duli a 49. percben, Havrán helyett Czifferi a 49. percben, Szűcs helyett Vígh a 49. percben, Kozarek helyett Piri a 68. percben, Máté helyett Pasics a 68. percben, Takács helyett Nádasi a 68. percben. Sárga lap: Tóth N. a 6. percben, Engelbrecht a 72. percben. Kiállítva: Tóth N. (a 90. percben) a második sárga lap után.

Gólszerzők: Kozarek (a 41. percben), Búzás 2 (a 47. percben és a 72. percben - utóbbit 11-esből), Duli (az 57. percben), Piri (a 88. percben), illetve Takács (a 37. percben), Vígh (a 66. percben). Szögletarány: 5-6 (3-3).
Jók: Sallai, Búzás, Torghelle, Farkas N. I., illetve Czifferi, Vígh, Havrán.

Menczeles Iván: - Nehezen indultunk csak be, de úgy érzem, hogy végül megérdemelten nyertünk ilyen arányban is a szervezetten és lelkesen játszó Dorog ellen. Soha rosszabb bajnoki idénynyitót!

Strausz László: - "Közönségszórakoztató" játékunkkal tevékeny részesei voltunk a marcali együttes öt góljának és magabiztos győzelmének. Remélem, hogy a folytatás ennél jobb lesz...
Ivusza István

fel

*

Balatonlelle SE-Industrie FC Marcali I -1 (1-0)

Balatonlelle, 200 néző.
Industrie FC Marcali: Németh V. (Molnár M.) - Soós (Prucsi), Szabadi, Kovácsevics - Farkas N I., Máté (Nagy Zs.), Sallai (Farkas N. II.), Pókos (Horváth T.), Duli (Varga J. ) - Piri (Ábrahám), Klod (Takács A.). Edző: Menczeles Iván.

Az NB II-es Balatonlelle SE otthonában játszotta második előkészületi mérkőzését az Industrie FC Marcali NB I "B" csoportos labdarúgó-csapata. A marcali együttes valamennyi új szerzeménye Szabadi, Pókos, Duli, Farkas N. II., Takács A., valamint a fél évig kölcsönjátékosként Nagyatádon szerepelt Prucsi - játéklehetőséget kapott. Bemutatkozott a próbajátékon lévő szenegáli Klod is, aki a lellei edzőmeccs után már csomagolhatott is össze...
Az Industrie FC Marcali társulatára még két előkészületi mérkőzés vár; előbb vasárnap Nagyatádra utaznak, majd a jövő héten szerdán a Dombóvárt fogadják.
Gólszerzők: Hosszú (a 25. percben), illetve Prucsi (a 75. percben).
(FENYŐ)

fel

Marcaliban nincs pénzük a Vállalkozóknak

A Marcali Vállalkozók labdarúgó csapata már a megalakuláskor a bajnoki címet tűzte ki célul a körzeti bajnokságban. Fándli Péter együttese tavaly csak a második helyen végzett, az idén viszont már hetekkel a befejezés előtt megszerezték a megyei III. osztály Marcali csoportjának bajnoki címét.

A második helyezett Somogyvámos elleni mérkőzést az NB. IBs találkozó előtt a VSE pályán rendezték. A Vállalkozók csapatának először és talán utoljára volt része igazi ünneplésben. A játékosok a Marcali B-közép elismerő tapsa közepette vonulhattak az öltözőbe.

Fándli Péter edző, miután csapata. 5-1-re nyert, elkeseredetten így nyilatkozott:
- Több mint 30 éve minden hétvégémet a foci foglalta le, de most befejezem a labdarúgással kapcsolatos tevékenységemet. Játékosaim közül is többen abbahagyják a sportpályafutásukat, ugyanis anyagiak hiányában nincs lehetőségünk a másodosztályú szereplésre.
- Van még remény a hiányzó összeg előteremtésére?
- Megtettük, ami tőlünk telik, megnyertük a bajnokságot. Úgy látszik a minőségi foci árnyékában nincs szükség megyei szintű marcali csapatra. Azt pedig egyenesen nevetségesnek tartom, hogy a megyei szövetségek eredménytelen gazdálkodásukat a legszegényebbekkel fizettetik meg. A járási játékosok nevezési díja 2.500 Ft+áfa. Ugyanezt az összeget kell fizetni az egyesületeknek Illés Béla, vagy Hrutka János után is.
- Mi lesz a csapat további sorsa?
- Úgy tudom, hogy az eddigi elnök Takács Imre veszi át a szakmai munka irányítását és az együttes marad a körzeti bajnokságban, de ez már egy másik történet...

(Samu László, Somogy Sportja 2001.07.17.)

fe

 
Vágó Zoltán 1998 - 2002