Kézilabda:

Eredményes felkészülés

Befejezte marcali felkészülését a női junior kézilabda-válogatott. A csapat mérlege két fölényes győzelem a horvát juniorok ellen és egy kétgólos vereség a Dunaferrtől.

- Azt hiszem, ezeken a találkozókon kiderült, hogy erős csapatunk van - értékelte a Somogyban eltöltött egy hetetKovács Péter edző. - Jól sikerült a felkészülésünk és már alig várják a lányok, hogy kezdődjön a világbajnokság.
- Kialakult a keret?
- A világbajnoki keretből Povázsai Nóra és Rácz Emese maradt ki. Sajnos, erre a világversenyre csak tizenhat játékost lehet nevezni. A kéthelyi Berta Melinda viszont az előkészületi összecsapásokon mutatott remek teljesítménye alapján a csapat erőssége lehet.
- Mi a célkitűzés a csapat előtt?
- A lehető legjobb helyezés elérését tűztük magunk elé, ebben természetesen a világbajnoki cím megszerzése is benne van. A minimális elvárás a csapattal szemben a legjobb négy közé jutás.
- A napokban véget ért a felkészülés újabb szakasza. Mi a további program?
- Még egy edzést tartottunk Marcaliban, ahol igazán jól érezhettük magunkat. Ezután indultunk Győrbe, a világbajnokság színhelyére. Itt még egy előkészületi mérkőzést játszunk majd Jugoszlávia válogatottja ellen. Reméljük, hogy sikeresen fejezzük be a hazai erőpróbát, hiszen a legtöbb játékosnak ez az utolsó éve, mikor legyenek világbajnokok, ha nem most?

(Samu)

fel

 

Női junior-világbajnoki felkészülési mérkőzések:

2001.julius 17.

Feltárultak a kisebb hibák

Magyarország-Horvátország 26-17 (9-8)
Marcali, 300 néző
V: Horváth B., Marton

MAGYARORSZÁG: PETRÓCZI - Berta 1, Mehlmann, Gaál A. 1, Szrnka 4, Jókai 1, NAGY I. 2. Cs: PASTROVICS (kapus), VÉRTEN 4, Ori C. 1, GÖRBICZ 3, Ori A. 6 (3), Povázsay 2, Tóth M. 1. Edzo: Kovács Péter

HORVÁTORSZÁG: BOROZAN - Zebic 2, Sutaj 1, Fistrovic, JURIC 5 (3), Rajkovic 1, Udbinal. Cs: Bralic (kapus), Sabol 1, Penezic 2, PAPAK 2, Matutinovic 1, LOVRIC 2. Edzo: Nenad Sostaric
Kiállítások: 10, ill. 12 perc
Hétméteresek: 7/3, ill. 8/3
Az eredmény alakulása: 10. p.: 3-0. 16. p.: 3-4. 21. p.: 4-7. 41. p.: 13-10. 50. p.: 17-13

Lelkes közönség várta a hazai rendezésű - július 29-én Győrött kezdődő - vb-re készülő csapatokat Marcaliban, és a bemutatásnál a legnagyobb tapsot a közeli Kéthelyről származó Berta Melinda kapta. Az első tíz percet a magyarok egységes csapatjátéka és jó védekezése jellemezte. A horvátok ebben az időszakban nem tudtak Petróczi kapujába találni, viszont a vendégeknél Borozan is kitunően védett. A folytatásban a vendégek keményen védekeztek, és főként Juric eredményes játékával rövid időre a vezetést is átvették. A félidő végéig Nagy Ivett remek teljesítményével sikerült fordítani. A magyar csapat továbbra is kitunően védekezett, a vendégek pedig időnként durván kézilabdáztak. A 36. percben Fistrovic visszarántotta a kitörő Görbiczet, ezért piros lapot kapott. A játékrész második felében Vérten rendre eredményesen fejezte be az akciókat, Görbicz látványos megoldásai pedig közönségsikert arattak.

Mestermérleg
Kovács Péter: - Tavaly ősz óta az első mérkozésünket játszottuk, ezért nem az eredmény volt lényeges. Fontos, hogy kijöttek a hibáink, amelyeket még van időnk javítani.

Nenad Sostaric: - Elégedett vagyok a csapatommal, két játékosom gyengébb teljesítménye miatt veszítettünk. Úgy érzem, hogy a világbajnokságon lesz esélyünk a jó szereplésre.

S.L.

fel

2001. július 18.
Csak a különbség volt kérdéses

Magyarország-Horvátország 33-19 (12-9)

Marcali, 200 néző V: Klucsó, Lekrinszky

MAGYARORSZÁG: PASTROVICS - Kári Horváth 3, Gálhidi 1, Mehlmann 1, BULATH 4, Görbicz 4 (2), Nagy I. 2. Cs: Varga (kapus), SZRNKA 6, BERTA 6, Vérten 3, Rácz 1, Tóth M. 1, Gaál A. 1. Edzo: Kovács Péter

HORVÁTORSZÁG: Bralic - Zebic, Knez, Juric 4 (4), Fistrovic 1, MATUTINOVIC 4, Stojkovic 2. Cs: Bracko (kapus), Sabol 4, PENEZIC 3, Papak 1, Lovric, Dipalo. Edzo: Nenad Sostaric

Kiállítások: 2, ill. 4 perc
Hétméteresek: 2/2, ill. 6/4
Az eredmény alakulása: 4. p.: 0-2. 10. p.: 4-3. 19. p.: 9-6. 32. p.: 14-10. 40. p.: 19-14

A július 29-én Győrött kezdődő női junior-vb ritmusához igazodva 18 órán belül másodszor találkozott egymással Marcaliban a két együttes, amely a viadalon azonos csoportban küzd a középdöntőbe jutásért. Kovács Péter edző a keddi találkozóhoz képest öt helyen változtatta meg keretét. A horvátok kezdtek jobban, és pillanatok alatt kétgólos előnyt szereztek. A magyar lányok szép kombinációk után fordítottak, és ettől kezdve állandósult Bulathék két-három gólos vezetése. Ezúttal is keményen védekeztek a csapatok, de a keddi összecsapással ellentétben most sportszerű küzdelmet láthattunk.

A második félidőben a játék minden elemében jobb volt a világbajnokság nagy esélyesének tartott magyar együttes. Gyors indulások után Berta Melinda látványos szélsőgóljaival, majd Szrnka Hortenzia elemi erejű átlövéseivel hamar eldőlt a mérkőzés sorsa. A hajrában csak a hazai győzelem különbsége volt kérdéses. Az utolsó tíz percben erőnléti fölénybe került csapatunk, és időnként látványos játékkal, ekkora különbséggel is megérdemelten nyert.

Mestermérleg
Kovács Péter: - Minden előkészületi mérkőzés annyit ér, amennyit a szerzett tapasztalatokból a tétmérkőzéseken hasznosítani tudunk. A mai győzelembol sem szabad messzemenő következtetéseket levonni.

Nenad Sostaric: - Nem tudtunk megfeleloen koncentrálni, ezúttal a figyelmetlenségünk miatt veszítettünk.

fel

2001. július 20.

Magyarország-Dunaferr SE 21-23 (14-12)
Marcali, 300 néző. V: Kékes Cs., Kékes P.

MAGYARORSZÁG: PETÓRCZI - Berta 4, Ori A. 1, Gaál A., SZRNKA 2, GÖRBICZ 2, NAGY I. 5. Cs: Pastrovics (kapus), Kári Horváth 3, Mehlmann 2 (2), Tóth M., Vérten 1, Bulath 1, Jókai, Ori C., Gálhidi. Edzo: Kovács Péter

DUNAFERR: JUHÁSZ - SÁVOLT 3, Csíkos 5, BOHUS 2, Gáspár 2, OBLISZ 3, Gráner 1, Vincze 3. Cs: Radulovics 3 (3), Müller 1, Stiemer, Gyori. Edzo: Kiss Szilárd
Kiállítások: 10, ill. 6 perc
Hétméteresek: 3/2, ill. 4/3

A mérkőzés elott Kiss László, a Marcali VSZSE Lénia elnöke köszöntötte a vb-re készülő juniorválogatott játékosait, majd külön virágcsokorral gratulált a minap a világ legjobbjának választott Radulovics Bojanának. Nyitott védekezéssel kezdett a Dunaferr és a mérkőzés elején ez megzavarta a fiatalokat, akik sorra kihagyták a ziccerek. Tíz perc elteltével a bombaformában játszó két szélső, Nagy Ivett és Berta Melinda vezérletével fordítottak a juniorok. A magas színvonalú, nagy iramú mérkőzésen remek edzőpartnere volt a Dunaferr a Kovács-csapatnak, ezért a hozzáértő közönség jól szórakozott.

A második játékrészben teljes sort cserélt Kovács Péter, akinek a csapata gyakran emberhátrányban játszott. A rutinos újvárosiak fordítottak és többször is gyors indulások után szerezték a góljaikat. A találkozó után a válogatott vezetői bejelentették a keretszűkítést. Szombaton még Marcaliban gyakorolnak a lányok, majd közülük tizenheten szerdán Győrött találkoznak legközelebb.

Mestermérleg
Kovács Péter: - Sokat hibáztunk, de a mai mérkozés után is biztos vagyok benne, hogy kitunő csapatunk lesz a világbajnokságon.

Kiss Szilárd: - Örülünk, hogy segíteni tudtuk a fiatalok felkészülését.

fel

Labdarúgás edzőmérkőzés:

Nagyatád FC-Industrie FC Marcali 2-2 (0-1)
Nagyatád, 200 néző. V.: Kalangya.
Nagyatád FC: Koon (Bola) Papp Z., Papp Á., Vadász (Slabuc), Gyaraki (Szigeti Sz.), Szigeti Cs., Kovács, Savanyó (Horvát J.), Bezovszki, Baranyai (Szabó), Kammer. Edző: Horváth Lajos.
Industrie FC Marcali: Molnár, Krucsi, Szabadi, Kovacsevics (Ábrahám), Farkas, Máté, Sallai (Nagy), Makszimovics (Lokta), Turi (Pókos), Takács (Farkas), Piri (Horvát). Edző: Menczeles Iván.
Gólszerzők: Máté (28. perc), Szigeti (73. perc, 11-es) Bezovszki (80. perc) Nagy Zs. (85. perc).
Kiállítva: Nagy Zs. (87. perc).

A nyitányon: Industrie FC Marcali-Dorog FC

Győzelemmel rajtolni

- Régi mumusunk a Dorog, ezért egy kicsit tartok a vasárnapi mérkőzéstől - mondta Menczeles Iván, az Industrie FC Marcali vezetőedzője. - Ettől függetlenül a bajnoki rajton hazai pályán egyedül csakis a győzelem elfogadható tőlünk. Nehéz dolgunk lesz, de mindent megteszünk annak érdekében, hogy győzelemmel köszöntsük a lelkes szurkolóinkat. Szerencsére nincs sem sérült, sem pedig eltiltott játékosunk, s a siker érdekében három csatárral támadjuk majd holnap ellenfelünk kapuját. Mindenképpen eredményesen akarunk rajtolni, hiszen év végén a mezőny első felében szeretnénk majd helyet foglalni.

Az Industrie FC Marcali várható kezdőcsapata: Németh Viktor - Szabadi Csaba (Vladimir Pasics) - Soós Krisztián, Kovácsevics Róbert - Farkas Norbert I., Sallai Tibor (Szergej Maximics), Máté Péter, Duli Zsolt (Németh Norbert) - Kozarek András, Piri Ottó (Torghelle Sándor), Búzás Attila.

 

Ralikrossz ob


Taurus Techno-kupa, a ralikrossz ob és a Közép-európai Zóna Trófea 4. futama
II. osztály: 1. Répási Róbert (VIVA Zalaegerszeg SE, VW Golf), 2. Szabó T. (Power Slide, Mazda 323), 3. Törő (Marcali ASE, VW Golf)

fel

 
Vágó Zoltán 1998 - 2002