Kerékpár:

Július 7. Duna Maraton nemzetközi meghívások kerékpárverseny 5 kategóriában 1200 induló. A Marcali Kerékpáros Egyesület 3 versenyzője indult amatőr kategóriában 65 km-es távon. A 700 indulóból ifj. Zeke Miklós 311., Silinger István 407. lett míg Kiss Pál defektet szenvedett de teljesítette a versenytávot.

Labdarúgás:
Somogyi Hírlap Sport 2001. július 10.

Edzőtáborral nyitnak

Labdarúgó-nb I "b" csoport

Tegnap este az Industrie FC Marcali NB I "B" csoportos labdarúgócsapata is
megkezdte a felkészülést a szőcsénypusztai edzotáborban. Másfél hét szabadság után tegnap találkoztak újra egymással az Industrie FC Marcali NB I "B" csoportos labdarúgócsapatának a játékosai. A társaság még aznap este edzőtáborba vonult, s egészen szombatig Szőcsénypusztán készül az együttes.

- Nem fogom kímélni a játékosokat; naponta négy foglalkozást is tartok nekik - mondta Menczeles Iván, az Industrie FC Marcali mestere. -

Reggelente félórás futással és egy kis átmozgató tornával kezdjük a napot. Délelőtt az erőfejlesztés áll a középpontban, megspékelve egy "kis" erdei és hegyi futással. Délután tartjuk a labdás foglalkozásokat, míg esténként felváltva lesz aerobik, illetve kondi- és kosárlabda. Az utána következő két hétben már a bajnoki ritmusnak megfelelően készülünk majd. A heti programban 9 edzés és két - egy otthon, egy pedig idegenben - előkészületi mérkőzés szerepel.

Ami biztos; jó pár változás lesz a marcali együttesben. Tegnap este több új játékos kezdte meg a közös felkészülést Szőcsénypusztán. A hátvéd Szabadi Csaba Balatonlellén, a középpályás Duli Zsolt Siófokon, Bagi Makón, Pókos Gábor pedig Nagyatádon, míg a csatár Takács András Szombathelyen a Haladás VFC-ben játszott az elmúlt bajnoki szezonban. Visszatért a hátvéd Prucsi Miklós is, aki a tavasszal kölcsönjátékosként Nagyatádon szerepelt. Biztos, hogy lesznek még új arcok a marcali gárdában, hiszen több labdarúgóval is folynak a tárgyalások. Ugyanakkor kérdéses Varga József, Horváth Tamás és Minja Radovics további sorsa. A hírek szerint továbbra is az NB I-es Kispest-Honvéd FC fiókcsapata marad az Industrie FC Marcali.

Az Industrie FC Marcali (jelenlegi) játékoskerete: Németh Viktor, Molnár Máté - kapusok; Bozsó Ferenc, Kovácsevics Róbert, Nokta Roland, Soós Krisztián, Szabadi Csaba, Prucsi Miklós - hátvédek; Farkas Norbert, Máté Péter, Nagy Zsolt, Dragan Puskas, Sallai Tibor, Duli Zsolt, Pókos Gábor,Bagi - középpályások; Ábrahám Attila, Goran Kolarics, Piri Ottó, Takács
András - csatárok.

Fenyő

felIndustrie FC Marcali- Gellénháza 5-2 (4-1)

Marcali, 50 néző.
Industrie FC Marcali: Németh V. (Molnár M.) - Soós (Prucsi), Szabadi, Kovácsevics (Nokta) - Nagy Zs. (Varga J.), Máté (Samu), Sallai (Radovics), Farkas N. I. (Horváth T.), Duli - Takács A. (Farkas N. II.), Piri (Ábrahám).

Edző: Menczeles Iván.

Inkább a strandolást választották Marcaliban az emberek szombaton délelőtt, így alig ötvenen látták az Industrie FC Marcali első előkészületi mérkőzését a Zala megyei bajnokságban szereplő Gellénháza ellen. Az első félidőben a hazai együttes sorra kihasználta a vendégek megingásait, így háromgólos előnnyel várhatta a második játékrészt. A folytatásban mindkét oldalon kimaradtak a helyzetek; a csereként pályára lépett Molnár M. két alkalommal is bravúrral hárított. Az Industrie FC Marcali legközelebb szerdán délután 17 órakor lép majd pályára Balatonlellén.

Gólszerzok: Sallai (a 7. percben), Duli 2 (a 30. percben és a 35. percben), Takács A. (a 41. percben), Horváth T. (a 70. percben), illetve Novák (a 23.percben), Major (az 52. percben).

Samu

fel

Vetélkedők négy helyszínen - Határtalan Játékok -


Nyolc városból közel négyszázan érkeztek a Határtalan Játék Nemzetközi Szabadidősport Fesztiválra.
Négy helyszínen: a strandon, a Mudin Imre sportcentrumban, a Szent István parkban és a városi sportcsarnokban voltaksport versenyek. A horvát Ferdinandovac, a szlovák Tardoskedd, Barcs,Kaposvár, Nagyatád és Marcali mellett képviseltették magukat az atádi testvérvárosok: az erdélyi Kézdi-vásárhely és a németországi Nussloch is.

A városok közötti labdarúgótornát Ferdinandovac nyerte, a streetball-bajnokságban Marcali, a strandröplabdában Kaposvár, a felnőtt férfipáros-teniszversenyben Nagyatád szerezte meg az elsoséget. A 12x50 m váltóúszás legjobbjának Nagyatád, a 4x800 m váltófutásban pedig Tardoskedd csapata bizonyult.

A látványos és mulatságos viadal a sportcsarnokban egyszerre kétszáznegyven játékost is megmozgató ügyességi versenyen dőlt el, ahol többek között kerékpárral, esernyővel kellett szalmakalapot egyensúlyozni, vagy négyszáz labdát összeszedni szemeteskukákba ésbevásárlókocsikba.

A városok összesített versenyét végül Kaposvár nyerte,szorosan a 2. Nagyatád és a 3. Ferdinandovac után.

Az Atádchem nyílt kispályás labdarúgókupa eredménye: 1. Nagyatádi Konzervgyár, 2. SC Oportó,Csurgó, 3. Old Boys, Segesd. Gólkirály: Balogh Attila, Csurgó, 21 gól.

A városi strandon a 10 km-es Cetrend távúszó teljesítménypróba eredménye: 1.Orbán Zsolt, 2. Orbán Csaba, 3. Ősz Tibor.

A strandon rendezték a Somogy megyei streetball-körverseny pontszerzo fordulóját is, amelyen az I. korcsoportban a nagyatádi ONCE hozta az első helyet, 2. lett a Csak a mezért csapat, 3. az LK Bulls, a 4. helyezést pedig az egyetlen női csapat, a Virág hozta el. A II. korcsoport eredménye: 1. Sördögök, 2. Mágusok. A hárompontos dobóverseny: 1. Gosztonyi András, 2. Gosztonyi Gábor, 3. Koncsek Balázs.

A nyílt strandröplabdaverseny helyezettjei: 1. SMRC, 2. Neve-letlenek, 3. KGB.

B. M.

fel

 
Vágó Zoltán 1998 - 2002