Labdarúgás NBI B

A somogyi kisvárosban már folynak a tárgyalások a csapat együtt tartására, de új játékosok igazolását is tervezik.

Valamennyi játékosnak június 30-ig van szerződése, s ezután ülnek asztalhoz, hogy döntsenek a továbbiakról. A vezetés szeretné, ha a csapat magja együtt maradna, s az előzetes beszélgetések alapján minden esély adott arra, hogy a jelenlegi játékosállományból 12-14 fő marad - tájékoztatta a Somogyi Hírlapot Varga László technikai vezető.

- A mai napig nem jelentette be senki a távozását, de legkésőbb július 5-ig valamennyi ügyben döntünk.

Több új játékossal tárgyal a klubvezetés. Biztos, hogy a következő bajnokságban marcali színekben rúgja majd a labdát a volt siófoki, - jelenleg Balatonlellén játszó védő - Szabadi Csaba.

A középpályás csatár, Duli Zsolt Tatabányáról került Siófokra onnan pedig Marcaliba. Velük együtt érkezik Pókos Gábor csatár is Nagyatádról. További három-négy játékossal még egyezkednek.

Jelen állás szerint a Marcali továbbra is a Kispest-Honvéd fiókcsapata lesz. Azt, hogy ki érkezne a fővárosiaktól, még nem tudni, mindenesetre a közönség két kedvence, Torghelle Sándor és Németh Norbert közölték, hogy továbbra is szívesen játszanának kettős igazolással.

Az egyesületnél tizennyolcas, vagy húszas keretet terveznek - ez függ a kispesti támogatástól is - s 2-3 fiatal tehetséges játékost is szeretnének igazolni. A szabadságukat töltő labdarúgók július 9-én kezdik a felkészülést. Másnap Somogyzsit-fára utaznak, ahol az Erdészeti Szakmunkásképző Iskolában bentlakásos edzőtáborban készülnek július 15-ig. Ezt a szakaszt 15-én délelőtt Marcaliban előkészületi mérkőzéssel zárják.

A pálya átépítésével kapcsolatban is jó hírekkel szolgált a technikai vezető. A tervek készülnek, s annak elbírálása után, ha minden rendben lesz július végén, augusztus elején elkezdődhet a rekonstrukció. Ebben az időszakban a Latinka-pályán szerepel a csapat.

A szurkolók megnyugtatására: nincs olyan terv, hogy a mérkőzéseket vidéken rendeznék.

Ivusza István

fel


Egy cikk egy Marcaliból származó kitünű kapusról, akinek huga jelenleg is a Marcali VSZSE női kézilabdacsapatában játszik:

Milinte Árpád felveszi a kesztyűt

2001 júl. 06 - Forrás: Tolnai Népújság

Először vendégeskedett a Heizler-suliban a Videoton hálóőre

A szamárlétrát még Kaposvárott járta végig, ám igazi sztárkapust a Videotonnál faragtak belőle. Milinte Árpádot kezdetben ígéretes tehetségnek tartották, ma már azonban az NB I legjobb kapusai közt emlegetik a szakemberek.

fotó: gk

Milinte Árpád (a kis képen) és Tőkés László (a fenti képen jobbra) a mesterfogásokat mutatja az ifjú tehetségeknek


A fiatal hálóőr tíz éves kaposvári pályafutása végére tett pontot, amikor 1997-ben elfogadta a székesfehérváriak ajánlatát. A roppant szerény, csendes fiatalember akkoriban Bíró Szabolcs mögött csak elvétve kapott lehetőséget, Bíró távozása óta azonban kirobbanthatatlan a Videoton kapujából. Magabiztossága, kiegyensúlyozottsága állandó nyugalmat kölcsönöz a fehérvári védőknek, nem kevésbé neki is köszönhető, hogy a Vidi meghosszabbította élvonalbeli tagságát a néhány hete véget ért pontvadászatban.

A fiatal hálóőr Tőkés László kapusedző kíséretében tegnap a paksi Heizler kapusiskolában vendégeskedett, s tartott bemutatót a jövő ígéretes tehetségeinek.

- Kaposvárott rendszeres vendég vagyok a Mézga Focisuliban, így nem ismeretlen számomra a gyermekekkel való foglalkozás - kezdi a fehérváriak portása. - Heizler János barátommal még a kaposvári éveim alatt kerültem kapcsolatba, s - bevallom őszintén - jól esett a meghívása.
- Ha jók az értesüléseim, eddig nem jártál a Heizler-suliban.
- Először vagyok itt, ám örömmel jöttem, s bármikor szívesen jövök, hogy tudásomat átadva segítsem a tehetséges fiatalokat.
- A Videoton nem zárt valami fényes szezont, s neked is akadt néhány gyengébb találkozód. A csapat a bajnokság elején még dobogós álmokat dédelgetett, akkor nem egyszer főszerepet vállaltál a sikerekből. Később a gárda leszállóágba került, s el kell ismerni, hogy már neked is kevésbé ment jól a védés.
- Tény, hogy amikor az élbolyban tanyázott a csapat, voltak jó, sőt kimondottan jó mérkőzéseim. Akkoriban nagyon együtt volt a társaság, s én sem tudtam hibázni. Később, ahogy jöttek a vereségek, többször bakiztam, néhány olyan gólt is kaptam, melyeket ifista koromban is rutinból hárítottam volna. Nem zártam valami fényes évet, de remélem jövőre javítani fogok, és a szurkolók csak a bravúros védéseimre emlékeznek majd.
- Nagy változások történtek a bajnokság befejezése óta a Vidinél, szinte egy csapatra való új játékos költözött Fehérvárra. A vezetők nemcsak a védelmet, a csatársort erősítették meg, de Végh Zoltán személyében egy rutinos, sok csatát megélt kapust is szerződtettek...
- Úgy érzem, gyengébb tavaszi teljesítményem is belejátszott, hogy kissé megingott bennem a szakmai stáb bizalma, s mindezt erősíti, hogy a Végh Zoli a Vidihez került. Kicsit rosszul esett, hogy egyik napról a másikra új kapus került a csapathoz, s még rosszabbul esett, amikor megtudtam, hogy Várhidi Péter első számú portásként számol vele. Ugyanakkor nem lennék igazi sportember, ha nem szállnék versenybe. Mindig szerettem a kihívásokat, s ezúttal is fel fogom venni a kesztyűt. Ha a Zoli jobban teljesít, elfogadom, ám ha én kerülök ki győztesen a csatából, akkor bizonyítani fogom az edzőmnek, hogy csak kisiklás volt a gyengébb tavaszi teljesítményem.

(rónai)


fel

Tenisz

Városi nyílt egyéni teniszbajnokság 2. forduló

12 induló

Elődöntők:
Gaál Attila-Guricza Zoltán 9:5
Palacskó attila-Várfalvi István 9:6

Döntő:
Gaál-Palacskó 9:8

Összetettben is Gaál Attila vezet miután mindkét idei fordulót ő nyerte.

Labdarúgás

IV. Szöllőskert Kupa, füves, kispályás labdarúgótorna 8 csapat részvételével

Döntő:
Nemesvid I.-Tóth Transz Marcali 2:1
1. Tóth Transz Marcali
2. Nemesvid I.
3. Kéthely
4. Nemesvid II.

fel

 
Vágó Zoltán 1998 - 2002