Marcali IC-Kaposvári Rákóczi 1-2(0-1, 1-1, 1-1)
Labdarúgó Magyar Kupa megyei selejtező

Már az öltözőkben elkezdődött a taktikai harc. Mindkét edző erősen tartalékos csapatot küldött pályára, hiszen a vasárnapi bajnoki előtt nem akarták kijátszani adukártyáikat.

Az első lehetőség a vendégek előtt adódott a 14. percben, egy jobb oldalról belőtt labdát Lassú a kapufára fejelt. Egy perc múlva aztán megrezdült Molnár kapus hálója, egy hosszú indítás után Jéger lefutotta Bozsót, s 10 méterről a kapu bal oldalába bombázott. 0-1. A gól után a hazaiak több támadást vezettek, főként a jobb oldalon s a 28. percben egyenlíthettek volna, de Farkas 16 méteres lövését Házi bravúrral ütötte ki a bal felső sarokból. Az 50. percben egy jobbról belőtt szöglet után röviden szabadítottak fel a Rákóczi-védők, s Nokta 16 méterről lőhetett kapura, mely alig kerülte el a jobb alsó sarkot. Az 54. percben ismét Házi bravúros védésére mordult fel a szép számú közönség, Ábrahám 16 méteres nagy lövését tornászta ki a léc alól.

A marcaliak ezekben a percekben többet kezdeményeztek, de igazi gólhelyzetet nem tudtak kialakítani. A Rákóczi a mérkőzés legnagyobb helyzetét a 81. percben hagyta ki, amikor Bozsó hibájából Jéger már Molnár kapust is kicselezte, s ahelyett, hogy az üres kapuba passzolt volna, elszórakozta a lehetőséget, középre gurított, s a védők felszabadítottak. Aztán még ebben a percben Farkas a kaputól 25 méterre lövésre szánta el magát, s kapásból óriási gólt ragasztott a jobb felső sarokba. 1-1.


A rendes játékidő végül is döntetlennel ért véget, s a 119. percben a csereként beállt Rajczi 8 méterről, középről leadott lövésével megszerezték a győzelmet. A mérkőzésen Balogh Márton játékvezető játszotta a főszerepet, aki nagyon gyenge produkciót nyújtott, erénytelen volt, lehet, hogy a sárga lapot az öltözőben felejtette, ezzel működése nevetségessé vált a játékosok és a nézők szemében is. A tét nélkülimérkőzés, melyen mindkét csapat már a mérkőzés kezdete előtt továbbjutó volt, végül is izgalmas kupatalálkozót hozott.

fel


Így játszottak:
Marcali, 600 néző. V.: Balogh M.
(Szilvás, Bodor).
Marcali: Molnár - Radovics, Bozsó. Nokta-Nagy Zs., Máté, Varga, Farkas. Kovácsevics - Piri, Ábrahám. Vezetőedző: Menczeles Iván.

Kaposvár: Házi - Mező, Deme, Novák -Tamás, Lassú, Csik, Erdei. Horváth Z. -Jéger, Neubauer. Vezetőedző: Őze Tibor.

Csere: Nagy Zs. helyett Kolarics a 46., Neubauer helyett Szabó a 65., Varga helyett Soós a 70., Radovics helyett Horváth T. a 80., Horváth Z. helyett Barna a 81., Csik helyett Rajczi a 95., Ábra-hám helyett Puskás a 106., Tamás helyett Marcsek a 110. percben.
Szögletarány: 5-4 (2-3).
Jók: Farkas, Máté, Ábrahám illetve Házi, Jéger, Lassú.


Menczeles Iván: - Úgy érzem, igazi kupamérkőzés volt, amiben ma a Rákóczi nyert nem azért mert jobb volt, hanem mert a szerencse is vele volt, hisz a 119. percben nem mindennap lehet gólt lőni.

Őze Tibor: - Izgalmas 120 perc volt, külön örülök, hogy azok a játékosok, akik eddig kevesebbet szerepeltek az utóbbi időben, bizonyítottak, hogy bármikor lehet rájuk számítani.

( Ivusza István)

fel


Rangadót nyert az IFC Marcali

Hazai sikerrel zárult az Industrie FC Marcali-Kaposvári Rákóczi-Contimex FC somogyi labdarúgó-rangadó.Somogyi rangadót játszottak tegnap délután a labdarúgó-NB I ,,B´´ csoportban; az Industrie FC Marcali csapata a Kaposvári Rákóczi-Contimex FC együttesét fogadta, s magabiztos, 2-0 arányú győzelmet aratott

fel

Szégyenteljes Rákóczi-vereség

Industrie FC-Marcali-Kaposvári Rákóczi FC Contimex 2-0 (1-0)

Akik jelen voltak, egyaránt ,,csalódottak´´ lehetnek. A marcali szurkolók azért, mert játékuk alapján fölényesebben is nyerhetett volna együttesük, a Rákóczi-szurkolók pedig csapatuk felettébb gyenge teljesítménye okánLépéselőnyben volt a Marcali (fehérben)

A hazaiak kezdtek erőteljesebben, meredek labdákkal vezették támadásaikat. Balajcza kénytelen volt gyakran hátvéd feladatot is ellátni. A kaposváriak középpályás sora - nem tudni miért - indokolatlanul visszahúzódott saját védőik nyakára, így aztán a terület nagy részét átadták a rohamozó marcaliaknak.

Ennek ellenére az első negyedórában a pályaválasztók nem tudtak igazi helyzetet kialakítani. Azután felgyorsultak az események, a 24. percben a gólhelyzetbe került Puskás elől Szabó M. az utolsó pillanatban rúgta el a labdát. 2 perccel később megszerezte a vezetést a Marcali.

A hazaiak 25 méterről jutottak szabadrúgáshoz, melyet Soós ívelt a hosszúsarok felé, és Puskás 5 méterről a tétovázó védők között biztosan fejelt a bal sarokba (1-0). A 38. percben ismét csak Puskás cselezte le magát az alapvonalig, ezzel nagy helyzetet teremtve Kolaricsnak, ám ő fölébombázott.

Az indiszponált Rákóczi már a 40. percben cserélt: Finta helyett Horváth Z. jött a pályára. Ám mégis a hazaiaknak volt két újabb lehetősége. Szünet után a Rákóczi átcsoportosított: Jéger beállításával három támadóval igyekezett rohamozni, ám ez a törekvés sem hozott eredményt. Bár a 62. percben Horváth Z. 18 méteres lövése góllal kecsegtetett - Németh léc fölé tolta a lövést - ám a 66. perc végleg megpecsételte a kaposváriak sorsát. Egy kontraakciónál Varga ívelte a labdát keresztbe, Nagy Zs. visszafejelte a kapu elé, és az elemében levő Puskás közelről nem hibázott (2-0).

Ezzel lényegében el is dőlt a mérkőzés sorsa, bár a 71. percben Horváth labdáját Jéger 5 méterről fejelhette kapura, ám az mellészállt, ezzel a Rákóczi is ellőtte puskaporát. A kaposvári csapat idei leggyengébb játékával végül is ,,mondhatjuk´´ szégyenteljes vereséget szenvedett.

fel

Így játszottak

Marcali, 1600 néző. Vezette: Harsányi (Szök-rény, Varga II. L.).

Marcali: Németh - Bozsó - Soós, Sallai, Kovácsevics - Varga, Máté, Puskás, Farkas - Nagy Zs, Kolarics. Edző: Menczeles Iván.

Rákóczi FC: Balajcza - Deme - Finta, Novák, Barna - Tóth G., Nagypál, Tóth B., Szabó M. - Rajczi, Marcsek. Edző: Őze Tibor.

Csere: Finta helyett Horváth Z. (39. p.), Szabó M. helyett Jéger 46. p. Tóth G. helyett Lassú 68. perc, Farkas helyett Nokta 83. perc, Nagy Zs. helyett Horváth T. (91. perc), Németh helyett Molnár 93. p.
Sárga lap: Bozsó 6. perc, Horváth Z. 53. perc, Deme 61. perc Szögletarány: 2:7 (1:4)
Jók: Bozsó, Soós, Máté, Puskás, Farkas. A Rákócziban nem volt kiemelkedő teljesítmény.


Menczeles Iván: - Úgy érzem, a mai napon nem volt kérdéses, hogy melyik csapat volt jobb, bár meg kell mondanom, hogy én a mérkőzés előtt is tudtam, hogy mi nyerünk. Lám a Honvéd játékosok nélkül is számolni kell velünk.

Őze Tibor: - A marcaliak megérdemelten nyertek, ám az elmúlt hetek jó teljesítménye után meglepő volt számomra, hogy a hazaiak mennyivel motiváltabbak voltak.

fel

A mezőnylegjobbja
A mezőny legjobb játékosának a marcaliak 10-es számú játékosa, Dragan Puskás bizonyult. Nemcsak 2 góljával, hanem egész mérkőzés során nyújtott játékával is. A használható labdák egész sorával szolgálta ki társait, fáradhatatlan volt, igazi vezéregyénisége csapatának.

(Jutasi Róbert)

fel

Szőnyegen az utánpótlás

Vakáció Kupa nemzetközi birkózóverseny

Hagyományteremtő szándékkal rendezték meg Marcaliban a Vakáció Kupa nemzetközi meghívásos utánpótlás birkózóversenyt; a gyermekek szabadfogásban, a diákok pedig kötöttfogásban mérettettek meg.

A marcali erőpróbán a hat magyar egyesület versenyzői mellett horvát és szlovák birkózók is szőnyegre léptek. A mintegy 150 induló kétszer másfél perces összecsapásokon döntötte el a helyezések sorsát.

A somogyi színeket képviselő házigazda Marcali VSZSE reménységei összesen 10 érmet (három aranyat, négy ezüstöt és ugyancsak három bronzot) tartottak otthon, míg a Kaposvári Sportiskola tehetséges fiataljai kilenc éremmel (ebből hat volt az arany, kettő az ezüst, egy pedig a bronz) térhettek haza.

fel

A Vakáció Kupa nemzetközi meghívásos utánpótlás birkózóverseny végeredménye.

Gyermek korcsoport (1992/1993/1994-ben születettek) - szabadfogás.

26 kg: ... 4. Osafo Pascal (Marcali VSZSE).
28 kg: ... 4. Gonda Bálint (Marcali VSZSE).
31 kg: ... 2. Szabó Balázs (Kaposvári Sportiskola),
3. Pamuki Gergő (Marcali VSZSE).
34 kg: 1. Blum Patrik (Kaposvári Sportiskola).
37 kg: 1. Jancsó Péter (Kaposvári Sportiskola).
41 kg: ... 2. Magyar Zoltán (Kaposvári Sportiskola).
45 kg: 1. Halasi Dániel (Kaposvári Sportiskola).


Diák korcsoport (1990/1991-ben születettek) - kötöttfogás.

28 kg: ... 2. Császár István (Marcali VSZSE).
37 kg: 1. Kovács Zsolt (Marcali VSZSE).
41 kg: 1. Ballér Milán (Kaposvári Sportiskola),
2. Takács Gergely (Marcali VSZSE).
45 kg: 1. Horváth Dániel (Marcali VSZSE),
... 3. Veres Tamás (Marcali VSZSE).
50 kg: 1. Pintér Gergő (Kaposvári Sportiskola).
55 kg: 1. Hajdú Péter (Kaposvári Sportiskola).
60 kg: ... 2. Héher Péter (Marcali VSZSE),
... 4. Fazekas Norbert (Marcali VSZSE).
Plusz 60 kg: ... 3. Pócsai Tamás (Kaposvári Sportiskola).

A leányoknál a marcali Kozma Renáta szerezte meg az első helyet két klubtársa, Kozma Brigitta és Harmat Szilvia előtt.


A pontverseny végeredménye:
1. Kaposvári Sportiskola,
2. Bős (Szlovákia),
3. Marcali VSZSE.


(Samu László)

felLövészet


Az idén sem maradhatott el a Sefag Rt hagyományos lövészversenye, a Ropoly Kupa.

Skeet (75 korongra) - felnőttek:

1. Lipcsik István (Somogyi Erdész-Lövész Egyesület) 73 korong, 2. Igor Jarics (Eszék) 64 korong, 3. H. Lukics Tibor (Somogyi Erdész Lövész-Egyesület) 57 korong, 4. Josip Kompanovics (Eszék) 57 korong, 5. Kovács Tibor (Marcali Lövész Klub) 53 korong, 6. Tankó Adorján (Somogyi Erdész-Lövész Egyesület) 50 korong.

Közgyűlést tartott a Marcali VSZSE

Újabb szakosztállyal bővül Marcali legnagyobb sportegyesülete. Többek között erről döntöttek a Marcali VSZSE múlt heti közgyűlésén.

A kézilabdázók, kosárlabdázók, birkózók és a sakkozók után egy Marcaliban vadonatúj sportág, a thaibox képviselői öregbíthetik az egyesület hírnevét.

Az elmúlt négy év a Marcali VSZSE legeredményesebb időszaka volt - állapította meg Kiss László elnök beszámolójában. A kézilabdázók az NB I-ig jutottak, a birkózók is országos sikereket értek el, a kosárlabda utánpótlás az országos élvonal egyik legjobbja, míg a felnőtt együttes az NB II-ben jut egyre markánsabb szerephez. A sakkozók a 2001-es esztendőben egyéni és csapatszinten is kimagasló eredményeket értek el.

Kiss László szerint a sportegyesület célja a jövőben a helybeli játékosok szerepeltetése. Mivel az élsport eredményessége az anyagiak függvénye, és az MVSZSE fő támogatója továbbra is a Városi Önkormányzat, így nem lehet irreális célokat kitűzni a szakosztályokkal szemben - hangsúlyozta az egyesület újabb négy évre bizalmat kapott elnöke.

Eszerint a következő egy-két évben nem tervezik a női kézilabdázók NB I-es szerepeltetését.

Az MVSZSE közgyűlésén Kiss László köszönetet mondott Szlobodáné Simon Judit edzőnek, aki rendkívül nehéz helyzetben vállalta el a női kézilabda csapat társedzői teendőit. A búcsúzó edzőnő helyére az elkövetkező hetekben próbál megfelelő személyt találni a szakosztály-
vezetés.

Mint Kiss Lászlótól megtudtuk, jelölt már van, de konkrét megállapodás még nem született.

Dr. Sütő László polgármester biztosította a közgyűlés résztvevőit arról, hogy a város továbbra is támogatja Marcali legsikeresebb és legnagyobb sportegyesületét.


Az ujjáválasztott elnökség tagjai:
Kiss László elnök, Bácsics János, Mihalics Géza, Tóth János, Göncz Géza, Monostori László, Balogh Vilmos, Cziráki Józsefné, Nádor Zoltán, Kiss Ferenc, Szívós Gábor és Zajcsuk Lajos.

(Samu László)

fel

Megyei III. osztályú csapatok tornája:

Marcali Vállalkozók - Kutas 1-4 (0-1)
Marcali, 50 néző V.: Kovács Gy.

Kovács István (Kutas): Köszönöm a csapatomnak a nagyszerű küzdést, hogy a hazai vereség után idegenben tudtuk kivívni a továbbjutást.

fel

 
Vágó Zoltán 1998 - 2002