17.szám

2001.július 27.

Megkezdte az Orgona utcai lakások értékesítését a Radiant Épker Kft., az épület tulajdonosa. 27 lakásnak már biztosan van gazdája, az önkormányzat szociális bérlakásoknak veszi meg az egykori katonai épülütben kialakított lakásokat. A maradék 51 lakást magánszemélyek vehetik meg, négyzetméterét 173 ezerforintért.

Talán kevesen hitték, hogy az Orgona utcában álló épület valaha is eljut idáig. Loncsár István sikertelen próbálkozása után az épület lyukas-házként híresült el, hosszú évekig üresen és elhanyagoltan állt, nem létező ablakain átfújt a szél, lépcsöházában parfagfű nőtt. Senki nem gondolta, hogy egyszer valaki újra építkezni kezd benne. Tavaly ősszel aztán munkások jelentek meg a háznál, és gőzerővel nekiláttak a felújításnak. Januárban azonban újra gyanúsan nagy lett a csend, nem sokkal később kiderült, ez a tulajdonos is csődbe ment. A jelenlegi épitő, a Radiant Épker Ktt. sem a nagy haszon reményében kezdte folytatni az építkezést, korábban ők is finanszirozták az Unió Épitöipan Ktt-t, ezért is vállalták el a további munkákat.

- Reméljük, most már mindenki látja, hogy itt tényleg lesznek lakások - mondja Sárosi Gábor, a Radiant Rt. vezérigazgatójának tanácsadója. Mostanra minden lényeges munkát elvegeztek munkásaink, a lakásoban benne vannak a válaszfalak, a vfz-, gáz ; villanyvezetékek, a vakolással is hamarosan végeznek. A tető szerkezetkész, nemsokára elkezdik a bádogozást és a tetőfedést, a külső vakolásnak már nekiálltak. Most már szinte biztos, hogy a lakások még idén elkészülnek.

Az épületben öt lépcsőházat alakítottak ki a 78 lakás számára, az önkormányzati bérlakások az épület két szélén kaptak helyet. A 30-80 m2~s lakásokat kulcsrakészen árulják, négyzetméterenként 173 ezerforintért.

- Nem sok ez az ár egy kicsit Marcaliban?
-A lakásokat az aktuális piaci árak szerint alakítottuk, a helyi árakat nem annyira ismerjük. Mi úgy éezzük, ez egy tisztességes, átlagos ár, s lakásokat egyébként sem árulhatjuk olcsóbban, már így sem keresünk szinte semmit ezen, a beruházáson.

A Radiant Épkert Kft. fele részben a Radiant Rt. tulajdonában van, a cég Magyarország egyik legnagyobb távközlési cégei közé tartozik, fő részvényesei között a világ legnagyobb, távközlési berendezéseket gyártó cége, a japán NEC is ott van. A 12 éves múltra visszatekints Rádiant Rt. fő tevékenysége mellett számtalan más ágazatban is jelen van, építőiparral 3-4 éve foglalkoznak.

*

Lángi Marianna már hosszú ideje foglalkozik lovasoktatással Boronkán egy mindennel felszerelt lovasiskolában törekszik arra, hogy mindenkivel megismertesse a ló sport szépségeit.

Gyönyörű falusi birtokán 10 lóval várja látogatóit. Egészen kisgyermek kortól járnak hozzá tanítványok, akik örömmel tanulják meg az állat szeretetét és az azzal járó figyelmes és felelősségteljes bánásmódot.

Kezdetben futószáron tanulhatunk, később kilova­golhatunk a terepre kisérővel, és ha már biztosan ismerjük a lovat, egyedül is poroszkálhatunk a Boronka melléki csodálatos környezetben.

Ügyesebb lovasok tanulhatnak még díjlovaglást, ugratást is. A szolgáltatások közé tartozik a túrakocsikázás, a gyógylovagoltatás is. Ugyanitt belovagoltatást és bértartást is vál­lalnak. Igény szerint lehetőség van horgászatra, vadászatra is.

A hosszabb időre érkező vendégek részére kétágyas pótágyazható szobák állnak rendelkezésükre, konyhasarokkal és fürdőszobával.

Boronka, Madách u. 3 Telefon: 85/415-147 06-30/97-77-926

 
Vágó Zoltán 1998 - 2002