2001. július 6.

16. szám

Még nyerhet a gyógyfürdős pályázat

Június végén írásban is megkapta a város a határozatot, miszerint Marcali Széchenyi Tervhez benyújtott pályázata nem volt sikeres. A Gazdasági Minisztérium azért utasította el a pályázatot, mert szerintük az pénzügyileg nem volt megalapozott. Matolcsy György, gazdasági miniszter nemrég Marcali közelében járt, a kormány Vörsön tartotta kihelyezett ülését. Ott azt nyilatkozta a Somogyi Hírlapnak, ha a város szétválasztja a projektet, akkor akár mindkét pályázat nyerhet egy újabb fordulóban.

Marcali áprilisban egy projektként nyújtotta be pályázatát a gyógyszálló és a városi strand megépítésére, egymilliárd forintot szerettek volna nyerni a csaknem hárommilliárd forintos beruházás megvalósítására. Dr. Suchman Tamás, aki évek óta aktívan vesz részt a projekt kidolgozásában és megvalósításában, a negatív döntést követően interpellált a parlamentben, mert szerinte politikai alapokra helyezték a döntést. Matolcsy György ezt cáfolta, Vörsön is azt nyilatkozta: a beadott pályázat nem felelt meg a feltételeknek, de az elképzelést nagyon jónak tartja. Hozzátette, ha kettéválasztják a pályázatot, és külön nyújtják be a fürdő és a gyógyszálló megvalósítását célzó projekteket, akár mindkettő pályázat nyerhet.
Dr. Sütő László, polgármester ennek nem látja akadályát, elmondta, ha mindent gyorsan el tudnak intézni, és a pályázatot is pozitívan bírálják el, még az idén megkezdődhet az építkezés. Ha a pályázat mégsem nyer, akkor is neki állhatnak a kivitelezésnek, mert nemrég a Siemens kockázati tőkekezelő társaság kereste meg az önkormányzatot, hogy kész segítséget nyújtani a városi strandfürdő megvalósításához. A gyógyszálló megépítéséhez pedig jövőre újabb támogatást igényel a város a Danubius Rt.-vel közösen.

fel

Tervezik a volt belső laktanyát

Új kulturális és szórakoztató épületekkel szegélyezett gyalogos zónát és közparkot tervez az önkormányzat a régóta elhanyagoltan álló volt AKKU-GÉP és a volt belső laktanya beépítetlen területeire. A tervek szerint az új városközpontban még egy városi szálloda is helyet kapna, hosszú távú célként a Danone-telephely, a Posta-közi sorház, az óvoda és a mosoda megszűntével, illetve kitelepítésével számol az önkormányzat. A tervekben továbbá lakásépítés és egy sport- és szabadidő központ építése szerepel.

fel

Nyári felújítások

Júliusban három városi intézmény, a Bölcsőde, a Zeneiskola és a Polgármesteri Hivatal felújítása kezdődik. A Bölcsődére 7 millió forintot költenek, ebből a vizesblokkokat teszik rendbe, a másik két épületen külső felújítási munkákat végeznek, a Polgármesteri Hivatal új tetőt és homlokzatot kap, a Zeneiskolát pedig csaknem teljesen felújítják kívülről. Az átadás novemberre várható.

fel

A városé lett a Latinka pálya

Az ÁPV Rt. nemrég térítésmentesen átadta az önkormányzatnak a volt honvéd sporttelepet, melyet az csak sport-, szociális-, és ifjúságpolitikai célok megvalósítására használhat fel. A sporttelepet az önkormányzat 15 évig nem terhelheti, és csak engedéllyel adhatja el.

fel

Haláleset az idősotthonban

Május 10-i számunkban tévesen jelent meg néhány információ a Noszlopy utcai idősek otthonában történt, fulladásos halálesettel kapcsolatban. Az idős asszony húsvét vasárnap, reggelizés közben halt meg, a többiekkel együtt fogyasztotta az ünnepi reggelit, amikor félrenyelt és megfulladt. Asztaltársai szerint nem fuldokolt, egyszerűen meghalt, így nem lehetett rajta segíteni. A rendőrség nem keres felelőst az ügyben.

fel

 
Vágó Zoltán 1998 - 2002