A felszólalás szövege:

DR. SUCHMAN TAMÁS (MSZP): Tisztelt Államtitkár Úr! Ha az ön által felsorolt hibák így lennének, akkor nagyon-nagyon szégyellném magamat, és tekintettel arra, hogy... (Közbeszólások a kormánypárti padsorokból, köztük: Azt lehet anélkül is!) Tekintettel arra, hogy ültem a másik oldalon, ezért tudom, hogy egy ilyen felkészítő anyag valódiságáról ön nem tud és nem is képes meggyőződni. Szeretném önnek és a tisztelt Háznak javasolni, hogy tegyünk próbát, és ne fogadják el a választ azzal, hogy vizsgálja ki egy bizottság, mert szeretném határozottan és meggyőződéssel állítani, hogy amiről ön tájékoztatást kapott, az egyszerűen nem felel meg a valóságnak. Ezért amit ön felsorolt - és most nem önt kívánom ezzel vádolni - nem felel meg a valóságnak egyetlen ponton sem.

Örülök annak, hogy kipoentírozta, hogy én vagyok az ügyvezető; szeretném bejelenteni, hogy marcali város tanácsnokaként 1 forintért tizenéve kezelem ezt az ügyet, és nem ez ebben a lényeges, hanem az, hogy a város hosszú évek óta előkészített álmát szerettük volna megvalósítani.

Nem fogadom el a választ, és a tisztelt Házat is arra kérem, tegyünk egyszer próbált, három hét múlva egy bizottsági jelentést el lehet ugyanerről fogadni.

Köszönöm szépen. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 
Vágó Zoltán 1998 - 2002