Újra pályázik Marcali

A város nem mondott le a gyógyfürdőterveiről

A képviselők tegnap egyhangúlag hagyták jóvá azt, hogy a Széchenyi-terven próbáljon újra - ezúttal csak a strandprojekttel - szerencsét az önkormányzat. A pályázatot két hét múlva akár be is lehet adni.

Marcali

Az, hogy Marcaliban strand épüljön, 800 millió forintba kerül. Ennek az összegnek az egynegyed részét, azaz 200 millió forintot kell saját zsebből fizetni az önkormányzatnak. Ehhez a gázközmű-vagyon után járó pénzt, ingatlanértékesítésből és a megyei alapból megszerezhető forrásokat mozgósít a város. Dr. Sütő László polgármester elmondta, a gyógyfürdő- és szabadidőközponthoz 50 százalékos támogatást, az infrastruktúra kiépítéséhez 30 százalékos támogatást szeretne megszerezni a pályázaton Marcali. Dr. Frányó Zoltán kérdésére a polgármester elmondta: a pályázat előkészítéséért és képviseletéért személyesen ő vállal felelősséget. A Miép képviselője indítványozta ugyanakkor, hogy a testület következő ülésén állítsanak fel egy háromfős bizottságot, amely a projektet figyelemmel kísérné és tapasztalatait rendszeresen megoszthatná a testülettel, valamint a nyilvánossággal.
Dr. Suchman Tamás a Marcali Szálloda Kft ügyvezetőjeként azt hangsúlyozta, hogy a Danubius Rt továbbra is kiemelten foglalkozik a marcali fejlesztéssel és meg akarja valósítani a tervezett gyógykomplexumot, ami azt is jelenti, hogy a város és a Danubius érdekei sok ponton egybeesnek. Felvetődött, hogy a projekt szétválasztása miatt a város és a Marcali Szálloda Kft el kell számoljon egymással. Ezzel kapcsolatosan dr. Suchman Tamás hangsúlyozta: a város és a Marcali Szálloda Kft között mindig korrekt volt a kapcsolat, és az előkészítés során minden esetben a város érdekeit tartották szem előtt. Éppen ezért a képviselő úgy látja, hogy az elszámolásnál sem kell attól tartani, hogy Marcalit anyagi hátrány éri. Elhangzott: a Danubius hozzájárult, hogy a már megvásárolt földek szükséges részét a város, a strand építésére felhasználja, és azt is újfent tisztázták a képviselők, hogy Marcali nem adta el a gyógy-vizes kutakat, csak azt vállalta, hogy biztosítja a gyógyászati részleg és a szálloda gyógyvízellátását. A pályázatot a hónap közepén adhatja be Marcali a Széchenyi-tervhez.
Fábos Erika


 
Vágó Zoltán 1998 - 2002