Fürdőt kaphat Marcali

Ha két részre bontják a marcali termálfürdőprojektet, akkor nincs akadálya, hogy akár mindkét beruházás támogatást nyerjen a Széchenyi-terv pályázatán. Ezt Matolcsy György gazdasági miniszter mondta tegnap munkatársunknak Vörsön, a kihelyezett kormányülésen. - A marcali termálfürdő-fejlesztési projekt nagyon jó elképzelés, amely meghatározott feltételek teljesítése esetén támogatásra javasolható - mondta Matolcsy György a Somogyi Hírlap munkatársának. Hozzátette: az első beadott pályázat nem felelt meg a feltételeknek.

- Dr. Sütő László polgármesterrel folytatott megbeszélés alapján abban állapodtunk meg, hogy kettéválasztják a pályázatot - hangsúlyozta a gazdasági miniszter. - Az egyikben a termálfürdő-fejlesztést dolgozzák ki, a másik pályamunkában pedig a gyógyszálló építése szerepel majd. Így ezeket a pályázatokat a Széchenyi-terv keretében beadhatják. Remélem, hogy a bírálatot követően legalább az egyik, vagy akár mindkettő sikert arat.

- Nincs akadálya annak, hogy a projektet két részre bontsuk - mondta dr. Sütő László marcali polgármester. - Az ehhez szükséges tárgyalásokat már holnap megkezdjük. Ha gyorsan elvégezzük a munkát, és sor került a gyorsított bírálatra, akkor akár már az idén megkezdődhet a beruházás.

Nem látja akadályát a projekt szétválasztásának és két önálló program megalkotásának dr. Suchman Tamás országgyűlési képviselő (MSZP), aki a helyi önkormányzat tagjaként eddig is foglalkozott a termálfürdőprogrammal. Azt mondta: tegnap már Budapesten megkezdődtek ez ügyben az előkészítő munkák.
L. J.

 
Vágó Zoltán 1998 - 2002