Megépülhet a strand Marcaliban

Megépülhet a városi strand függetlenül attól, hogy a Széchenyi-terv nem támogatta azt a pályázatot, amit a Marcali Gyógyszálló Kft készített. A beruházáshoz ugyanis sikerült befektetőt találni - ezt dr. Sütő László tegnap, a testületi ülésen jelentette be.

A Marcali Gyógyszálló Kft által készített pályázat a városi strandot és a gyógyszállót egy projektben kezelte és párhuzamosan szerette volna a két létesítményt megvalósítani.

Dr. Suchman Tamás, a társaság ügyvezetője elmondta: az a határozat született, hogy amennyiben a Széchenyi-terv elutasító döntését nem másítja meg a kormány, a két projektet külön kezelik.

A strand-beruházást a város, a gyógyszállóét a Danubius Részvénytársaság bonyolítja. A strand építéséhez a Siemens beruházásszervező cége nyújtana segítséget Marcalinak. A hatszázmilliós fejlesztésre a város kétszázmillió forintot költene. A pénzt a gázközmű-vagyon után kapott forrásból és ingatlanértékesítésből teremtené elő Marcali, úgy, hogy a költségvetést ne terhelje a beruházás. A fennmaradó pénzt a Siemens biztosítaná, amelyet évek alatt fizetne vissza Marcali.

Dr. Sütő László szerint ezzel a konstrukcióval remény van arra, hogy a strandfürdő földmunkái már az idén megkezdődjenek, hiszen az építkezéshez minden szakhatóság hozzájárulása megvan, az építési engedélyekkel együtt.


Fábos Erika

 
Vágó Zoltán 1998 - 2002