A befektető nem tágít

A Danubius Hotels Rt. a sikertelen pályázat után is fantáziát lát a marcali fejlesztésben. A Somogyi Hírlap kérdésére Betegh Sándor, a társaság vezérigazgatója elmondta: Marcalira tettek fel mindent és türelemmel kivárják a megfelelő alkalmat a beruházásra. Budapest-Marcali Betegh Sándort, a Danubius Rt vezérigazgatóját meglepte, hogy a Marcali Szálloda Kft., amelyben 51 százalékkal többségi tulajdonos a gyógy-idegenforgalomban piacvezető cég, nem járt sikerrel projektjével a Széchenyi-terv pályázatán.


- Tisztában vagyok azzal, hogy egy pályázatnak mindig vannak nyertesei és vesztesei és nagyon sajnálom, hogy ezúttal a vesztesek között vagyunk, de ez nem változtatott a szándékainkon - mondta Betegh Sándor. - Eddig 130 millió forintot költöttünk el a marcali projektre. Megvettük a szükséges területeket, elkészültek az építési tervek és a gyógyvizes kutakat is felújíttattuk. Cégünk megbízható tapasztalatokkal rendelkezik a gyógy-idegenforgalomban és továbbra is úgy gondoljuk, hogy van fantázia a somogyi befektetésben és Marcaliban. Az elmúlt öt év alatt különböző adók és járulékok formájában cégünk 40 milliárd forintot fizetett be a költségvetésbe. Azért pályáztunk, mert úgy gondoltuk, ebből valamit vissza is kaphatnánk. A marcali projekt nem csak megalapozott idegenforgalom-fejlesztési elképzelés, de 150-200 embernek munkát is jelentene a környéken.


Betegh Sándor elmondta, a Danubius Hotels Rt-nél 1988 óta dolgoznak a marcali projekten, és nincs még egy hasonlóan előkészített beruházásuk. Éppen ezért türelemmel várnak a pályázat következő fordulójára, hiszen az, ha egy fejlesztéshez a költségek egyharmadát meg lehet szerezni, minden beruházást sikeresebbé tesz. A cég egyébként az idén hétmilliárd forintot költ a meglévő szállodáinak és fürdőinek fejlesztésére.


Fábos Erika

 
Vágó Zoltán 1998 - 2002