Fürdőt akar Marcali

 

Elutasították Marcali pályázatát, amit a gyógy- és városi fürdő építésére adott be a Széchenyi-tervre. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a város feladná terveit.

Dr. Suchman Tamás, a gyógyfürdő építésért felelős önkormányzati tanácsnok a testületi ülésen elmondta: az ítészek annak ellenére utasították el a város és a Danubius Rt közös pályázatát, hogy - információi szerint - az összes beadvány közül ez volt az egyetlen teljes pályázati anyag.

A beruházás előkészítéséért felelős Marcali Szállodaépítő Kft minden kiviteli, építési, valamint szakhatósági engedélyt beszerzett, megvásárolta a szükséges területeket és a fejlesztés egyharmadrésznyi önrészét is biztosították.

Dr. Suchman Tamás szerint az is a pályázat előnye kellett volna legyen, hogy a terveket egy Kossuth-díjas építésziroda készítette el, a beadvány szakmai részét pedig olyan emberek dolgozták ki, akik évtizedek alatt tekintélyt szereztek maguknak a gyógy-idegenforgalomban.

A képviselő ismertette azokat a településeket, amelyek a 3,5 milliárdos forrásból támogatást nyertek. Szerinte szembetűnő, hogy egy kivételével minden város vezetője kormánypárti.

Hódos Árpád Fideszes képviselő erre azzal reagált, hogy szerinte sokkal fontosabb, hogy évtizedek után a gazdaság élénkítésére forrást teremtett a kormány és meghirdette a Széchenyi-tervet, annál, hogy milyen szempontok szerint döntenek a pályázatokról.

Dr. Sütő László polgármester azt javasolta: politikai felhangok nélkül járjanak utána, hogy a szakmailag megfelelőnek ítélt pályázatot miért nem támogatták és próbáljanak újra szerencsét.

Dr. Suchman Tamás elmondta: a beruházás terveit nem adják fel és a Danubius Rt-vel közösen tovább dolgoznak a pályázat sikeréért.

Fábos Erika

 
Vágó Zoltán 1998 - 2002