Elkészültek a gyógyfürdő tervei

 

A gyógyszálló- és a strandberuházás előkészítését a Széchenyi-terv miatt egy projektben kezeli Marcali. A szálló terveit engedélyeztette már a fejlesztés bonyolítására létrehozott társaság. A strandfürdő tervei is elkészültek, ezeket tegnap adták be engedélyeztetésre a hatósághoz.

Skrobák László, a Dévényi és Társa tervezőiroda ügyvezetője elmondta: ezer ember befogadására alkalmas fürdőt terveztek, a gyógyszálló szomszédságába. A strandon egy gyógy-, egy termál- és egy gyermekmedence épülne, valamint egy nyolcpályás sportmedencét is megálmodtak a 10 hektáros komplexumba.

A strandhoz tartozó épületeket úgy tervezték meg, hogy a gyógyszálló építészeti kialakításához szorosan illeszkedjen, és a klasszikus magyar fürdőépületek hangulatát tükrözze. Skrobák László elmondta: egy jellegzetes épületet képzeltek el, ami egyediségénél fogva, akár emblémája is lehet Marcalinak.

- Egy fürdőépület tervezése nem egyszerű, de szép feladat - mondta Skrobák László. - A marcali tervekkel kicsivel könnyebb volt a dolgunk, mint másutt, hiszen három éve dolgozunk már a gyógyszálló tervein.

A cég 1988 óta dolgozik együtt a Danubius Rt-vel, a Széchenyi-terv kihirdetése óta számos gyógyfürdő és szálló tervezésére kapott megbízást. Skrobák László tapasztalatai szerint a marcali beruházás pillanatnyilag a legjobban előkészített az országban.

Dr. Suchman Tamás, a gyógyszálló-építésért felelős önkormányzati tanácsnok elmondta: ezeket az előnyöket szeretnék támogatásra váltani.

A strand és a gyógyszálló közös pályázatát a múlt héten benyújtották a Széchenyi-tervre. A központi forrásból a beruházás egyharmad részét, egymilliárd forintot szeretnének elnyerni.


Fábos Erika

 
Vágó Zoltán 1998 - 2002