2001.június 29.

Irásban is megkapta az elutasító határozatot a Széchenyi-terv forrásaira pályázó gyógyfürdőprojekt, azzal az indokkal, hogy a terv pénzügyileg nem megalapozott. Dr. Suchman Tamás (MSZP) országgyűlési képviselő már hetekkel ezelőtt tiltakozott a szerinte politikai indíttaláslú döntés ellen, amelyről a sajtóból értesült.

Most az írásbeli elutasítás kézhezvétele után a Danubius Hotels Rt. tulajdonosa mint a projektet kivételező társaság többségi birtokosa fordult a miniszterelnökhöz jogorvaslati kérelmével, kifogásolva, hogy évi 5O milliárd forintos forgalmat lebonyoldró Cége nem jelent rnegfelelő pénzügyi garanciát.

Sütő László,polgármester elmondta, a Siemens cég kockázati tőkekezelő társasága a közelmúltban megkereste a helyhatóságot ajánlatával, rniszerit kész segítséget nyújtani a projekt egy részének, a városi strandfürdőnek a megvalósításához. Sütő László hozzátette: ha a kormány nem módosítja döntését, a befektető segítségével akkor is megkezdődhet idén az építkezés.

Az eredeti projekt 75 százalékát kitevő gyógyszálló megvalósításához pedig jövőre újabb pályázatot nyújtanak be a Danubius Rt.-vel közösen.

 
Vágó Zoltán 1998 - 2002